18 Ağustos 2017 Cuma

Açık lise kayıt ve kayıt yenileme işlemler

Eğitim hayatlarını açıktan sürdüren lise öğrencileri AÖL kayıt yenileme ve AÖL kayıtları hakkında bazı konuları araştırıyorlar. Açık Öğretim Lisesi kayıtları başladı mı? AÖL kayıtları ne zaman başlayacak ve nasıl yapılacak? İşte AÖL ile ilgili en son detaylar..

Açık öğretim liseleri için kayıt dönemi yakında başlıyor, öğrenciler AÖL kayıt tarihlerini kaçırmamak için ince eleyip sık dokuyor. AÖL kayıtları ne zaman başlayacak ve AÖL kayıt yenilemeleri nasıl yapılacak sorusu önem kazanırken öğrenciler için cevaplar haberimizde…
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ (AÖL) KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Açık lise kayıtları geçen sene 22 Ağustos ve 9 Ekim tarihlerinde alınmıştı. Bu yıl da aynı tarihlerde erişime açılması bekleniyor. AÖL’de kayıt ve kayıt yenileme hakkında bu detaylar bulunuyor; 18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yılda 2 dönem, 3. Dönem sınavının ilk günü itibariyle 18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur.
Öğrenciler, sınavlara girebilmek için Kayıt Yenileyerek ders seçimi yapmak zorundadırlar. Kayıt Yenileme tarihleri, Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen iş takviminde yayınlanır.
KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇME
Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif veya donuk olan öğrenciler, katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı günün, mesai saatinin bitemesini bekleyecekler.
Öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yenilme işlemlerini yaptıracaklardır. Öğrencilik durumu Aktif hâle gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler. Ders seçimindeki tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

12 Ağustos 2017 Cumartesi

ÖSYM'den büyük hata!

ÖSYM’den puan hesaplamasında hata yapıldığıyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, "Tablo 6-C’nin ekindeki okullardan mezun olan adayların ek puansız yerleştirme puanları kullanıldı. 1110 adayın yerleştirmesi değişmiş, 1628 aday daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma gelmiş, daha önce bir programa yerleştiği açıklanan 1499 aday herhangi bir programa yerleşmemiştir" denildi.
ÖSYM'den yapılan duyuruda şöyle denildi:
"08.08.2017 tarihinde açıklanan 2017-ÖSYS yerleştirme sonuçlarında, adayların yerleştirmelerinde kullanılacak puanlar belirlenirken Tablo-6C’nin ekinde yer alan okul türlerinden mezun olan adayların alan ve dallarına göre ek puan kullanılabilecek tercihlerinde ‘ek puanlı yerleştirme puanları’ yerine ‘ek puansız yerleştirme puanları’nın kullanıldığı tespit edilmiştir.
Bu işlemin düzeltilmesi amacıyla yapılan güncellemede 1110 adayın ilan edilen yerleştirmesi değişmiş, 1628 aday daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma gelmiş, ek puanı dikkate alındığı için yerleşen bu adaylar nedeniyle daha önce bir programa yerleştiği ilan edilen 1499 aday ise yeni durumda herhangi bir programa yerleşememiştir.
Konu ile ilgili adaylar ve kurumlar bilgilendirilmiş, yeni sonuçlar 12.08.2017 tarihi saat 11:00 itibariyle güncellenmiştir. Bu durumdan etkilenen adaylardan özür diler bilgilerine saygıyla sunarız."
KAYNAK: hurriyet.com.tr

Sınavsız şekilde üniversiteye nasıl girilir? Sınavsız ikinci üniversite şartları…

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İzmir Konak Bürosu, stant açarak, herhangi bir yüksek öğretimde okuyan veya mezun olan kişilerin sınava girmeden 2. üniversiteye kayıt yaptırabileceğini anlattı.
Herhangi bir yüksek öğretimde okuyan veya mezun olan kişiler, artık sınava girmeden 2ikinci üniversite olarak kayıt yaptırabiliyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İzmir Konak Bürosu da, 2. üniversiteyi düşünenler için hem Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hem de Katip Çelebi Üniversitesi Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde stant açtı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan stantta, ön kayıt başvuruları da yapıldı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İzmir Konak Bürosu görevlileri Türkan Turanoğlu ve Ebru Önen ziyaretçilere tek tek bilgi verdi.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İzmir Konak Bürosu Şube Müdürü Havva Cangir, “İkinci üniversite kapsamında yükseköğretim kurumlarının herhangi bir lisans bölüm/programından mezun olan veya okuyan öğrenciler okudukları veya mezun oldukları bölümlerden/programlardan aynı alanda olmamak üzere Anadolu Üniversitesinin Açıköğretim Sistemi ile öğretim yapan Açıköğretim İktisat, İşletme Fakültelerinin önlisans veya lisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler” dedi. (sözcü.com.tr)

KYK yurt ve burs başvuruları nasıl yapılır?

2017 KYK yurt ve burs başvuruları bekleniyor. KYK internet sitesinden yaptığı son açıklamada e-devlet uyarısı yapmıştı. Adaylar başvuruları ne zaman, nasıl yapılır merak ediyor ve başvuru tarihini bekliyor. Ancak beklerken bu uyarıyı dikkate almalılar. İşte KYK yurt ve burs başvuru tarihleri ile ilgili en güncel bilgiler...
Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun başvuruları hakkında sorular soranlar KYK aramaları yapmaya başladı. Üniversite yurt başvuruları ne zaman başlayacak? KYK yurt ve burs başvurularında gerekli belgeler neler?
Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite öğrencileri KYK yurt ve burs başvurularıyla ilgili araştırmalara başladı. Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. Başvuru tarihi ve İstenilen belgeler KYK’nın resmi internet sitesi kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.
KYK BURSU NEDİR?
T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.
KYK’DAN SON YAPILAN AÇIKLAMA! KYK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
Başvurular, e-devlet'te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-devlet'teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor.
Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-devlet'e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.
Öğrenim bilgileri mutlaka kontrol edilmeli
Öğrencilerin başvuru sırasındaki kodlama hatalarını ortadan kaldırmayı amaçlayan KYK, bu yıl yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor. Geçen yıl kısmi olarak uygulanan sistem bu yıl hayata geçecek ve öğrencilerin okul bilgileri, YÖK'ün sistemi üzerinden alınacak. Uygulama sayesinde öğrencilerin başvuru esnasında yanlış işaretleme yaparak mağdur olması engellenecek.
KYK bünyesindeki yurtlarda kalmak için başvuru yapacak öğrencilerin, mağduriyet yaşamamaları için başvuru öncesinde e-devlet üzerinden öğrenim bilgilerini mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor. Yanlış ya da hatalı olan bilgilerin düzeltilmesinin öğrencinin sorumluluğunda olması dolayısıyla söz konusu öğrencilerin bilgilerini öğrenim görecekleri üniversitenin Öğrenci İşleri Bürolarından düzelttirmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.
Başvurular e-devlet üzerinden alınacağı için e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.
Öğrenciler yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (yurtkur.gsb.gov.tr) ulaşabilecek.
KYK BAŞVURULARI İÇİN HANGİ İŞLEMLER GEREKİYOR?
Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.
Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.
KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLUR? SORGULAMA NASIL YAPILIR?KYK burs/kredi başvurularının sonuçları aralık ayı içerisinde açıklanmaktadır. Açıklanan sonuçlar KYK resmi web sitesi üzerinden yayınlanmaktadır. Sonuçlar açıklandığı tarihte kimlik bilgilerinizi kullanarak sorgulama yapabilirsiniz. Adaylar sonuçlara göre burs veya kredi kazanmış olabilirler. Burs veya öğrenim kredisi kazananların e devlet üzerinden taahhütnameyi onaylamaları gerekmektedir. Taahhütnameyi onaylamayan öğrencilerin kazanmış oldukları haklar geçerli olmaz.KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERİYOR?KYK başvuruları Ekim ayında sona erecek ve bundan sonra başvuru yapılamayacak.

TEOG’da nakil telaşı: Boş kontenjanlar E-Okul’da!

Lise hayatlarına başlayacak olan öğrencilerin ter döktükleri TEOG maratonu sona erdi fakat şimdi nakil ve boş kontenjanlar konusunda araştırmalar başladı. Farklı okullara nakil olmak isteyen öğrenciler okulların boş kontenjan listesini araştırıyor. TEOG'da nakil işlemleri için gereken boş kontenjan listeleri ise e-okul sisteminde bulunuyor. İşte TEOG nakil işlemleri ile ilgili detaylar...
TEOG’da tercih sonuçları açıklandı şimdi ise boş kontenjanların açıklanma vakti geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine göre bugün TEOG boş kontenjanları açıklanıyor. Nakil başvurularında birinci dönem ise 14 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Peki E-okul üzerinden nakil başvurusu nasıl yapılır, boş kontenjan tercih listeleri ve taban puanları nasıl görüntülenecek?

ÜST SINIFLAR NAKİL İŞLEMLERİNİ NASIL YAPACAK?
Nakil işlemleri bu dönemde sadece TEOG 2017 kapsamında değil 10, 11 ve 12. sınıflar için de başladı. Bu sınıflar için boş kontenjan bilgilerine aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Söz konusu sayfadan genel müdürlük menüsündan istediğini okul türüne göre seçim yaptıkran sonra il, ilçe ve okul seçenekleri çıkacak. Burada da önce il ardından ilçe seçtikten sonra okul bölümünde seçtiğiniz konuma göre okullar menüden seçilebilir olacak. Bu işlem ile istediğiniz okulların 10, 11 ve 12. sınıf boş kontenjanlarını görebilirsiniz.
TE0G 2017 NAKİL İŞLEMLERİ REHBERİ
Nakil işlemlerinin ilk basamağı boş kontenjanların kontrolüdür. Nakil başvurusu okullardaki boş kontenjanlara göre yapılmaktadır ki MEB’in TEOG 2017 için yayımladığı boş kontenjan listelerine hemen yukarıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Söz konusu bağlantıda bulunan tercih listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor. Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz. Ayrıca Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.
TEOG NAKİL İŞLEMLERİ TAKVİMİ
11 Ağustos 2017: Tercih Sonuçlarına Göre Boş Kontenjanların Açıklanması
14-18 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
21 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının Açıklanması
21-25 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
28 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının Açıklanması
28 Ağustos-06 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
8 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanlarının Açıklanması

Elektronik kayıt zorunlu mu? Üniversiteler için kayıt belgeleri neler?

Üniversite tercih sonuçları açıklandı birçok öğrenci eğitim hayatlarına yeni bir sayfa açmak için kayıt işlemlerine başlıyor. Üniversiteye kayıt olacak öğrencilerin kafasını karıştıran sorunların başında elektronik kayıt konusu geliyor. Üniversite kayıtları için hangi belgeler gerekecek? Elektronik kayıt işlemi zorunlu mu?
Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak öğrenciler şimdi elektronik kayıtların zorunlu olup olmadığını merak ediyor. Birçok üniversiteye göre elektronik kayıt zorunlu bir işlem değil. Bazı bölümlerde elektronik kayıt yaptırmak mümkün olmuyor. Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmedi.
İstanbul Üniversitesi tarafından yayınlanan kayıt duyursunda elektronik kayıt işleminin zorunlu olmadığı belirgin şekilde gözüküyor;
2017 ÖSYS sonuçlarına göre Üniversitemiz programlarına yerleşen adaylardan; e-devlet
kapısı üzerinden kayıt yapmak isteyenler 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında
https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi üzerinden elektronik kayıt (E-Kayıt) kayıtlarını
yapabileceklerdir. E-devlet kapısı üzerinden kayıt yapmak istemeyen adaylar kesin kayıtlarını 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında ÖSYS İLE KAYIT İÇİN”; belirtilen evraklar ile birlikte yerleştikleri Birim (Fakülte/Yüksekokul) öğrenci işleri bürosuna mesai saatleri içerisinde bizzat başvurarak yaptırabilirler.
ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?
Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi
Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz)
Aday ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puan esas olan okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge,
Nüfus cüzdanının onaylı örneği,
İkametgâhı ile ilgili beyanı,
Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge
12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.),
Kayıttan önce belirlenip ilan edilecek diğer belgeler.

10 Ağustos 2017 Perşembe

MEB 81 ile ‘Ölçme Değerlendirme Merkezi’ kuracak

Millî Eğitim Bakanlığınca, tüm Türkiye'de öğrencilerin il bazında gelişimlerinin takip edilmesi, okul bazlı eğitim durumlarının ölçülmesi ve eğitimi etkileyen faktörlerin ortaya çıkartılması amacıyla "ölçme değerlendirme merkezleri" kurulacak.
MEB, PISA ve TIMSS’e rakip olacak bir sistem geliştiriyor. MEB’den yapılan açıklamaya göre, Ölçme değerlendirme merkezleri, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) ile Uluslararası Fen ve Matematik Eğilimleri Araştırması´na (TIMSS) rakip olacak “Eğitimde Öğrenci Gelişimini İzleme Sistemi” ile PISA’ya göre daha geniş bir katılımın sağlandığı “Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi” (ABİDE) çalışmasını illerde yürütecek.
Bu kapsamda Millî Eğitim Bakanlığı 81 ilde kuracağı ölçme değerlendirme merkezleri ile örgün eğitim kapsamında öğrencilerin akademik gelişimlerinin izlenebilmesi, öğrenme eksikliklerinin tespit edilmesi için öğrenci, veli ve eğitimcilere geri bildirim verilmesine olanak sağlayacak.
Bu yıl 25 ilde açılacak merkezler, 2019’a kadar diğer illerde de kurulacak.
Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü organizasyonuyla illerde ölçme araçları ve anketler yoluyla öğrencilerden veri toplanacak ve yapılacak analiz çalışmaları ile öğrenci ve velilere geri bildirim verilecek.
TÜM ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK
Merkezler ile Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen ABİDE çalışması, daha geniş kapsamda iller tarafından yürütülecek. Çalışma ile temel eğitimde olan öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgileri günlük yaşamda kullanma becerileri ile üst düzey zihinsel becerilere sahip olma düzeyleri ortaya çıkarılacak. 2016´da ilk kez uygulanmaya başlayan ABİDE çalışması, kurulacak merkezler ile tüm öğrencilere uygulanacak. ABİDE çalışması ile il düzeyinde öğrenme çıktıları, bu çıktıları etkileyen faktörler, bu faktörlerin öğrenmeyi etkileme düzeyleri ortaya çıkarılacak. Merkezlerin kurulmasıyla, illerin eğitim gelişimleri, var olan sorunların giderilme düzeyleri tespit edilmiş olacak, programların ve kazanımların etkinliği konusunda veri toplama imkanı oluşacak.
Merkezler, illerde ABİDE´nin yanı sıra 2017 yılı yatırım programında yer alan “Ölçme Değerlendirme Uygulamalarını İzleme Araştırma ve Geliştirme Projesi” kapsamında yer alan “Eğitimde Öğrenci Gelişimini İzleme Sistemi”ni de yürütecek. Öğrencilerin akademik düzeyleri ve öğrenme eksiklikleri, öğrenmeyi etkileyen faktörler, ailenin, okulun ve çevrenin eğitime katkısını ortaya çıkaran veriler, merkezler tarafından öğrenci, veli ve eğitimcilerle paylaşılacak. Çalışma ile her öğrenciye kazanımları edinme düzeyi, eksik öğrenmeleri ve ihtiyaç duydukları tamamlayıcı eğitimlere yönelik karneler verilecek.
İl izleme çalışmaları örneklem üzerinden değil, tüm öğrencilere yönelik olarak uygulanacak. Merkezler, her okul için bir değerlendirme raporu çıkartarak, okul bazlı izleme yapacak.
“KADROLAŞMA AMACI TAŞIMADIĞI SÜRECE YARARLI OLABİLİR”
Konuyu değerlendiren Eğitim Uzmanı Aladdin Dinçer, bu tür merkezlerin kurulmasının kadrolaşma amacı taşımadığı sürece yöntemsel olarak yararlı olabileceğini söyleyerek, “Oluşturulacak merkezlerde liyakat, uzmanlık ve yeterlilik özellikleri taşıyan personel istihdamına özen gösterilmeli. Merkezlerin siyasi etkilerden uzak, daha özerk bir yapı ve işleyiş ile çalışacak yapılar olması, illerde araştırma geliştirme için istihdam edilen personel ile eş güdümlü çalışması eğitim sürecine önemli katkılar sağlayabilir. Ancak bu merkezlerin PİSA ve TIMSS‘a rakip olarak gösterilmesi, bu uluslararası sınav sisteminden çıkılacağı niyeti ile hazırlanmış olduğu yorumlarına neden oluyor.
Adı ABİDE olan bu yapının yeni bir “yerli ve milli proje” olma olasılığı yüksek gibi görünüyor. Yaptığı araştırma ve geliştirme çalışmalarının toplumu, eğitimcileri ve kamuoyunu doğru yönde etkileyecek ve yönlendirecek sonuç odaklı çalışmalar yapması, eğitim sistemine ve bu sistem içerisinde yetişen kuşaklara nitelik kazandırmaya dönük hizmetler sunmalıdır. Bakanlık bünyesinde geçmişte benzerleri kurulmuş olan başka yapıların yarattığı hayal kırıklıklarını bize yaşatmaması ve başarılı olması en büyük dileğimiz” diye konuştu.
Kaynak:sözcü.com.tr

9 Ağustos 2017 Çarşamba

Anaokulu ücretleri ne kadar?

Okulların başlamasına kısa bir süre kalması sebebiyle veliler okul öncesi eğitim hakkında araştırmalar yapıyor. Anaokulu ücretleri ne kadar sorusu ön plana çıkarken okul öncesi eğitimin ne zaman ücretsiz olacağı sorusu da sıklıkla sorulanlardan...
Yeni eğitim öğretim yılı öncesi veli ve öğrencileri okul kayıt telaşı aldı. Okul öncesi eğitim için çocuklarını kayıt yaptırmak isteyen veliler de okul arayışına girdi. Ancak bazı okullarda kayıt parası alınıp bazılarında alınmadığı iddiası velilerde kafa karışıklığına neden oldu. Duruma tepki gösteren veliler sorunun çözüme kavuşması için yetkililerin müdahale etmesini istedi.
ANAOKULU ÜCRETSİZ OLDU MU?
TÜRK Eğitim- Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, İzmir’de okul öncesi eğitimde ücret karmaşası yaşandığını, bunun nedeninin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl uygulamayı planladığı ücretsiz ve zorunlu okul öncesi eğitimi pilot il projesinin sonlandırılmasından kaynaklandığını belirtti. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise ücret tespit komisyonunun aldığı kararların okullara gönderildiğini, idarecilerin iş ve işlemlerini bundan sonra bu yazıya göre yürüteceklerini açıkladı.
TABAN 350 TAVAN 450 LİRA
Okul Öncesi Eğitim Yönetmeliği’nin 67’nci maddesinde ücretlerin Valilik tarafından belirleneceği ifadesinin açıkça yer aldığını belirten Demir, “Bu yıl taban 350 lira tavan 450 lira olarak belirlenmiş durumda. Okul idaresi yönetmeliğe baktığında 2017-2018 yılı için ücret belirlemiş. Ancak Bakanlığın yazısında ‘pilot uygulamadan vazgeçildi, parasal konuda bizden yazı bekleyin’ deniyor. İddialara göre bazı okul müdürleri yönetmeliğe göre hareket edip bu parayı alıyorlar. Çünkü bu sınıfların masrafı diğer şubelere göre daha ağır. Çocukların bakımı, temizlik masrafı, ek personel ücreti gibi masrafları var. Maliyeti ağır ve okulların bu masrafın altından kalkacak maddi gücü yok. Bazı okul idarecileri ise ikinci yazının gelmesini bekliyor. Dolayısıyla bu kargaşanın bir önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Veliler kendi içinde irtibat halindeler. Konuşurken biri benden ücret alındı diyor, öbürü alınmadı diyor. Böyle olunca veli ile okul yönetimi karşı karşıya geliyor. Yetkililerden bu konuyu çözüme ulaştıracak bir açıklama bekliyoruz” dedi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, keyfi uygulamaların önüne geçilebilmesi adına ilgili mevzuat çerçevesinde oluşturulan ücret tespit komisyonunca alınan kararın, okullara iletildiği ve idarecilerin iş ve işlemlerini bundan sonra ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerçekleştireceği bildirildi. (sözcü.com.tr)

Üniversite kayıtları ne zaman? Kayıtlar için gerekli belgeler

Üniversite sonuçları açıklandı, kayıt süreci için araştırmalar başladı. ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların üniversite kayıt işlemleri bu ay içerisinde tamamlanacak. Kayıt işlemi elektronik sistemi üzerinden de gerçekleştirilebilecek. Pek üniversite kayıtları ne zaman?
Üniversite tercih sonuçları 8 Ağustos Salı günü açıklandı, gözler kayıt tarihine çevrildi. YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında üniversite adayları tercihlerini bu ay içerisinde yapacak. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. İlk olarak 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 32 devlet üniversitesinde başlatılan, elektronik kayıt (e-kayıt) uygulamasına bu yıl devlete ait bütün yükseköğretim kurumlarında geçilecek. Peki üniversite kayıtları ne zaman? Kayıtlar için gerekli belgeler neler?
KAYITLAR NE ZAMAN?
ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bütün üniversitelerde14-18 Ağustos'ta, elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos'ta yapılacak. Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlar gibi) dâhil edilmeyecek.
Elektronik kayıtlar nasıl yapılır?
Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler (https://www.turkiye.gov.tr/) adresinde ‘e-hizmetler' bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında ilgilki tarihlerde açılacak ‘Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek.
Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı da alabilecekler. Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler elektronik kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gelecekler ve duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapabilecekler.
ÜNİVERSİTE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından (http://kamu.turkiye.gov.tr) İnternet adresinde görülebilecektir.
Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir. Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçları adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

Özel okul teşvik başvuruları ne zaman başlayacak?

Özel okul teşvik başvurularının ne zaman başlayacağı veliler tarafından merakla bekleniyordu. MEB tarafından yapılan açıklama ile Özel okul teşvik başvurularının açıklanacağı tarih belli oldu. İşte MEB'in resmi duyurusu ile gelen açıklama.

Milli Eğitim Bakanlığınca, özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği başvuruları için tarih belli oldu. Başvurular 10 Ağustos - 6 Eylül arasında alınacak.
5580 Sayılı Kanun Kapsamındaki Özel Okullarda Öğrenim Gören/Görecek Öğrenciler İçin Verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-Kılavuzu yayımlandı. Buna göre, eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, e-okul, özel okullar ise MEBBİS üzerinden 10 Ağustos-6 Eylül´de başvurularını yapabilecek.
Tercih yapmaya hak kazanan öğrencilerin isimleri, 7 Eylül´de Bakanlığın internet sitesinde yayımlanacak ve aynı gün öğrencilerin tercih işlemleri de başlamış olacak. 14 Eylül´e kadar devam edecek olan tercih sürecinin ardından 15 Eylül´de yerleştirme sonuçları ilan edilecek ve 15-22 Eylül´de nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılacak. Başvurularda 75 bin kişinin belirtilen tarihlerde özel okullara kayıt yaptırmaması halinde yeniden tercih alınmadan öğrencilerin önceki tercihleri doğrultusunda ek yerleştirmeler yapılacak ve 29 Eylül itibarıyla 2017-2018 öğretim yılı eğitim ve öğretim desteği işlemleri tamamlanmış olacak.
Takvim dikkatle incelenmeli
Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, velilerin e-kılavuzda yer alan takvimi dikkatle incelemelerini istedi. İster resmi isterse özel okula devam eden öğrencilerin veli veya vasilerinin destekten yararlanmak için kayıtlı oldukları okulların müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğinin altını çizen Şamlıoğlu, bir okulda kaydı bulunmayan okul öncesi öğrencilerinin velilerinin ise okul öncesi eğitimi yapılan resmi veya özel okula aday ya da kesin kayıtlarını yaptırarak desteğe müracaat edebileceklerini bildirdi. Öğrencilerin eğitim ve öğretim desteği kapsamında 15 tercih hakkı bulunduğunu hatırlatan Şamlıoğlu, kayıt yaptırmayı düşündükleri okulların kayıt ücretleri ile diğer şartları hakkında yeterince bilgi edindikten sonra tercih yapmaları konusunda velileri uyardı.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği kapsamında 2017-2018 öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 60 lira, ilkokul ve temel liselerde öğrenim gören öğrencilere 3 bin 680 lira, ortaokul ve diğer liselerde öğrenim gören öğrencilere ise 4 bin 280 lira destek ödemesi yapılacak. Ayrıca 2017-2018 öğretim yılında okul öncesinde 6 bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15 biner, temel liselerde ise 24 bin olmak üzere toplam 75 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkânı bulacak. imkânı bulacak. Hürriyet
TEŞVİK BAŞVURULARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

8 Ağustos 2017 Salı

LYS tercih sonuçları açıklandı

LYS sonuçları resmen açıklandı. ÖSYM, milyonlarca öğrencinin üniversite tercihlerini yapmak için merakla beklediği LYS sonuçlarını duyurdu. Öğrenciler ÖSYM sonuç sorgulama sayfasından LYS sonuçlarına ulaşabiliyor. Eğitim Uzmanı Aladdin Dinçer son yaptığı açıklamada lisans ve ön lisans kontenjanının 910 bin 680 olduğunu söylemişti. Haberimizin içeriğini okuyarak ÖSYM sonuç sayfasına ulaşabilirsiniz. Ayrıca kayıt ile ilgili bilmeniz gerekenler de haberimizde...

Merakla beklenen LYS tercih sonuçları nihayet açıklandı. Milyonlarca öğrenci LYS tercih sonuçlarını öğrenmek ve üniversite tercihlerini yapmak istiyor. ÖSYM sonuç sorgulama sayfasına ulaşmak ve LYS tercih sonuçlarınızı öğrenmek için haberimizin içeriğini okuyabilirsiniz. İşte LYS tercih sonuçları ve ÖSYM sonuç sorgulama sayfası…
EN ÇOK KAYIT YAPILAN FAKÜLTELER
Eğitim Uzmanı Aladdin Dinçer, 2016-17 öğretim yılında en çok yeni kayıt yapılan fakültelerin iktisadi idari bilimler ve işletme, edebiyat ve fen edebiyat, sağlık bilimleri ve tıp, mühendislik, mimarlıklar ve doğa bilimleri, eğitim, ilahiyat ve İslami İlimler, hukuk fakülteleri olduğunu söyledi. Dinçer, yüksekokullarda ise sağlık ve spor ve uygulamalı bilimler, meslek yüksekokullarında da meslek yüksekokulları, sağlık, sosyal ve teknik meslek yüksekokullarının tercihte ilk sıralardaki koruduğunu belirtti.
910 BİN 680 KONTENJAN
Bu yıl geçen yıl ayrılan kontenjandan 58 bin 284 fazla artan kontenjana göre tercihler yapıladığını anlatan Dinçer, “YÖK Başkanı ‘lisans ve ön lisans kontenjanının 910 bin 680′ olduğunu açıkladı. YÖK Başkanı açıklamasına devamla “sınavların adalet sağlayan bir mekanizma olduğu hususunda bir uzlaşı' olduğunu ifade etti. Aynı açıklamasında YÖK Başkanı ‘açık öğretim kontenjanlarının da 24 bin arttırılarak 194 bin 158’e çıkarıldığını' söyledi. Sınavların adil ve eşitlik sağlayan bir işlev gördüğü ve üzerinde bir mutabakat olduğu hususu oldukça tartışmalı bir konudur. Mevcut durum kötünün iyisi olarak açıklansa daha anlaşılabilir olacak” dedi.
E-KAYIT NASIL YAPILIR? BİLİNMESİ GEREKENLER
LYS yerleştirme sonuçlarının netleşmesi sonrasında ise 11-16 Ağustos tarihlerinde adaylar kazandıkları üniversite ve bölüme elektronik kayıt yapacaklar.
Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir.
Öğrenciler E-Devlet platformundaki “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabilecekler.
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yüksek öğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak. Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.
ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?
Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi
Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz) Aday ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puan esas olan okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge,
Nüfus cüzdanının onaylı örneği,
İkametgâhı ile ilgili beyanı,
Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge
12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.),
Kayıttan önce belirlenip ilan edilecek diğer belgeler.
(Kaynak:sözcü.com.tr)

TEOG yerleştirme sonuçları www.meb.gov.tr adresinde!

TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlara www.meb.gov.tr adresinden ve e-okul girişi yaparak ulaşılabilecek. MEB TEOG yerleştime sonuçlarını aşağıda paylaştığımız linkten sorgulayabilirsiniz. İşte TEOG yerleştirme sonuçları ve MEB e-okul giriş sayfası...
MEB TEOG yerleştirme sonuçları için geri sayım başladı. E-okul giriş sayfasından sonuçlarınızı sorgulayabilirsiniz. Onbinlerce öğrencinin gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı’nda, okul tercihlerini yapan öğrenciler TEOG yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Lise eğitimi alacak olan onbinlerce öğrencinin TEOG yerleştirme sonuçları saat 19.00’da açıklanıyor. TEOG yerleştirme sonuç sayfası ve MEB e-okul giriş sayfası haberimizde. Yerleştirme sonuçları aynı zamanda www.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilir.
Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması halinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınıyor. 7 Ağustos tarihinde de yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak. 14-18 Ağustos, 21-23 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde ise yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecek..
TEOG yerleştirme sonuçlarını adaylar yerleştirme işlemi sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları okulları MEB'in internet sitesinden görebilecek. TEOG yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr/ http://oges.meb.gov.tr/ ve https://e-okul.meb.gov.tr/ adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.
BOŞ KONTENJANLAR VE NAKİL
Okulların boş kontenjanları, 11 Ağustos 2017 tarihinde ilan edilecektir.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvurular ise,
• 14-18 Ağustos 2017,
• 21-25 Ağustos 2017,
• 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır.
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin sonuçları,
• 21 Ağustos 2017
• 28 Ağustos 2017
• 8 Eylül 2017 tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.
OKULLAR TEOG DANIŞMANLIĞI HİZMETİ VERECEK
Uğur TEOG Tercih Ofisleri ile hedef öğrencilere kariyer eğilimleri ve hayalleri doğrultusunda, doğru lise tercihi yapmaları konusunda danışmanlık hizmeti sunulması amaçlanıyor. Uğur Okullarının 104 okul, 13 kampüs ve tanıtım ofislerinde uygulanacak olan hizmet 12-24 Temmuz tarihleri arasında devam edecek. Tercih döneminde, Uğur Okulları uzman psikolojik danışmanlarının her öğrenciye özel olarak hizmet vereceği tercih ofisleri, tüm öğrencilere açık olacak. Hizmetten yararlanacak öğrenci ve velilerin ilgili okul, kampüs ya da tanıtım ofisini arayarak randevu almaları yeterli olacak. Uğur TEOG Tercih Ofisleri hafta içi her gün 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek.
TEOG yerleştirme sonuçları MEB resmi internet sitesinde açıklandı. Öğrenciler TEOG yerleştirme sonuçlarını www.meb.gov.tr adresinden veya e-okul girişi yaparak öğrenebilir.

TEOG 2017: Boş kontenjanlar belli oldu!

MEB TEOG 2017 yerleştirme sonuçları açıklanmasının ardından boş kontenjanlar ve nakil işlemleri araştırılmaya başladı. Öğrenciler ve veliler TEOG e-okul nakil işlemleri nasıl yapılır merak ediyor. Haberimizden MEB e-okul nakil tarihlerine, işlemlerineve lise boş kontenjanlarına ulaşabilirsiniz. İşte TEOG 2017 e-okul nakil işlemleri rehberi...
TEOG 2017 kapsamında e-okul platformunda nakil işlemleri ne zaman başlayacak? Öğrenciler veliler MEB TEOG sonrası boş kontenjanları araştırıyor. Peki E-okul üzerinden nakil başvurusu nasıl yapılır, boş kontenjan tercih listeleri ve taban puanları nasıl görüntülenir? İşte Milli Eğitim Bakanlığı TEOG nakil işlemleri takvimi…
MEB'in TEOG takvimine göre llk nakil başvuru dönemi 14 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Haberimizin devamındaki resimli kılavuz ile nakil başvurusu, boş kontenjanlar ve taban puanları ile ilgili bilgilere erişebilirsiniz. Ayrıca MEB e-okul platformundaki nakil başvurusu ve boş kontenjanlarla ilgili bölümlerin direkt bağlantılarını da paylaştık. İşte TEOG 2017 nakil işlemleri ile ilgili detaylar…
TEOG NAKİL İŞLEMLERİ TAKVİMİ
11 Ağustos 2017: Tercih Sonuçlarına Göre Boş Kontenjanların Açıklanması
14-18 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
21 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının Açıklanması
21-25 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
28 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının Açıklanması
28 Ağustos-06 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
8 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanlarının Açıklanması
TE0G 2017 NAKİL İŞLEMLERİ REHBERİ
Nakil işlemlerinin ilk basamağı boş kontenjanların kontrolüdür. Nakil başvurusu okullardaki boş kontenjanlara göre yapılmaktadır ki MEB'in TEOG 2017 için yayımladığı boş kontenjan listelerine hemen yukarıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Söz konusu bağlantıda bulunan tercih listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor. Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz. Ayrıca Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.

Boş kontenjanları inceledikten sonra nakil başvurusu yapacağınız okul veya okulların tercih kodunu not alın. Daha sonra yine haberimizin baş kısmındaki bağlantı ile erişebileceğiniz E-okul Nakil Başvuru ekranına gidin. Bu ekranda ekrandaki giriş kodunu, öğrenci T.C. kimlik numarasını, öğrenci okul ve güvenlik kayıt numarasını girerek sisteme giriş yapılması gerekiyor. Güvenlik kayıt numarası mezun olduğunuz ortaokul tarafından verilen SINAV SONUÇ BELGESİ'nde “Güvenlik Kayıt No” ibaresi ile yer almaktadır. Sisteme giriş yaptıkran sonra tercih kodu ile nakil başvurusu yapabilir ve TEOG 2017 1. nakil döneminin nakil işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

10, 11 VE 12. SINIFLAR İÇİN NAKİL İŞLEMLERİ
Nakil işlemleri bu dönemde sadece TEOG 2017 kapsamında değil 10, 11 ve 12. sınıflar için de başladı. Bu sınıflar için boş kontenjan bilgilerine aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Söz konusu sayfadan genel müdürlük menüsündan istediğini okul türüne göre seçim yaptıkran sonra il, ilçe ve okul seçenekleri çıkacak. Burada da önce il ardından ilçe seçtikten sonra okul bölümünde seçtiğiniz konuma göre okullar menüden seçilebilir olacak. Bu işlem ile istediğiniz okulların 10, 11 ve 12. sınıf boş kontenjanlarını görebilirsiniz.

6 Ağustos 2017 Pazar

KPSS ÖABT sonuçları açıklandı!

ÖSYM tarafından 16 Temmuz'da gerçekleştirilen KPSS ÖABT sonuçları bugün açıklandı. Peki, ÖABT sonuçları nasıl öğrenilir? İşte KPSS ÖABT sonuçları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 16 Temmuz’da gerçekleştirildi. Sınava giren binlerce aday, bugün açıklanacak sonuçlar için ÖSYM’den gelen haberi bekliyordu. ÖSYM, adayların bekleyişine son vererek KPSS ÖABT sonuçlarını açıkladı.
Öğretmen adaylarının katıldığı KPSS ÖABT, 16 Temmuz’da yapıldı. Tek oturumda, 16 branşta gerçekleştirilen sınavda adaylar, 40 soruluk alan bilgisi testi ile 10 soruluk alan bilgisi eğitim testini çözdü.
16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilen ÖABT sınavının sonuçları ÖSYM’nin yayımladığı takvim dahilinde bugün adayların erişimine açıldı. Sonuçları sabırsızlıkla bekleyen öğretmen adayları, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden KPSS ÖABT sonuçlarını öğrenebilecekler.

2 Ağustos 2017 Çarşamba

AÖF yatay geçiş başvuruları başladı

AÖF yatay geçiş başvurularu başladı. Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş başvuruları 01 Ağustos – 15 Ağustos, Kurumlararası yatay geçiş başvuruları ise 01 Ağustos – 25 Ağustos tarihleri arasında alınacak.
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yatay geçiş başvuruları başladı. Yatay geçiş yapmak isteyen adayların başvuruları 01 - 25 Ağustos tarihleri arasında alınacak.
Anadolu Üniversitesi'nden yapılan açıklamada,
"2017-2018 Öğretim Yılı Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine Yatay Geçiş ile başvuru yapmak isteyen adayların;
Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Başvurularını 01 Ağustos – 15 Ağustos 2017, Kurumlararası Yatay Geçiş Başvurularını ise 01 Ağustos – 25 Ağustos 2017 tarihleri arasında aşağıda belirtilen belgeleri, ilgili Fakülteye posta, kargo vb. ile göndermeleri gerekmektedir. Yukarıda belirtilen tarihler arasında belgelerin Fakültemize ulaşmaması halinde, yatay geçiş başvuruları kabul edilmeyecektir. Yatay Geçiş Başvurusu kabul edilen adayların listesi 11 Eylül 2017 tarihinde www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinde duyurulacaktır.Yatay Geçiş Başvurusu Kabul Edilen Adayların Kayıtları 12-15 Eylül 2017 tarihleri arasında AÖF Bürolarından yapılacaktır" ifadesine yer verildi.
YATAY GEÇİŞ İSTENİLEN BELGELER
Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Başvuru Formu
Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuru Formu öğrencinin yerleştiği yıldaki LYS/YGS ve ÖSYS sonuç belgesi kayıtlı olduğu üniversiteye ait yeni tarihli öğrenci belgesi (son bir ay içerisinde alınmış)
Kayıtlı olduğu üniversitenin öğrenci işlerinden onaylı ders içeriklerinot durum belgesi (Transkript)
Disiplin cezası almadığına dair belge
Dönemler itibari ile ders programı daha önce merkezi yerleştirme puanına göre yatay geçiş yapmadığına dair belge. (Sadece Merkezi Yerleştirme Puanı ile başvuru yapacak adaylardan istenecektir.)
Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Evrakların Gönderileceği Adres: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği Yunus Emre Kampüsü 26470 Tepebaşı/ESKİŞEHİR
Evrakların herhangi birinin eksik olması durumunda başvuru geçersiz sayılacak.
Yatay Geçiş başvurusu kabul edilmeyen adaylara evrak iadesi yapılmayacak.

1 Ağustos 2017 Salı

Açık lise 3. dönem sınav sonuçları yayınlandı!

Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin beklediği 3. dönem sınav sonuçları yayınlandı. AÖL sınav sonuçlarını kontrol etmek isteyen birçok aday internete akın etti. AÖL sınav sonuçlarının sorgulanacağı internet linki ve AÖL ile ilgili ayrıntılar haberimizde...
Lise hayatını dışarıdan sürdüren öğrencileri yakından ilgilendiren gelişmelerin başında ÖAL sınav sonuçları geliyor. AÖL sınav sonuçları Açık Öğretim Lisesi sistemi üzerinden yayınlandı. AÖL sınav sonuçlarını kontrol etmek isteyen adaylar Google üzerinde AÖL sınav sonuçlarına dair aramalar yapmaya başladı. AÖL sınav sonuçlarınıza aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.ulaşabilirsiniz.

AÖL SONUÇLARINA DAİR MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DUYURUSU
2016-3 Dönem uzaktan eğitim ile okutulan derslerin sınav sonuçları açıklanmıştır. Mezuniyet incelemesinde gözüken öğrencilerin halk eğitimi merkezlerinde bulunan evrakları taranıp sisteme atılmış ise en kısa zamanda bu öğrencilerin nihai mezuniyeti yapılacaktır.
Mezun olan öğrencilerimiz ihtiyaç duymaları halinde kayıt yaptırdıkları halk eğitimi merkezlerinden geçici mezuniyet belgelerini alabilirler. Mezun olan öğrencilerin diplomaları 2 ay içerisinde düzenlenip Koordinatör Halk Eğitimi merkezlerine gönderilecektir. Diploma takip kısmından diplomanızın nereye gideceğini görebilirsiniz.