28 Mart 2016 Pazartesi

2016 ALS giriş belgeleri internette!

2016 ALS sınavı 3 Nisan 2016 tarihinde yapılacak. ÖSYM, 2016 ALS adaylarının sınava giriş belgelerini erişime açtı.

ÖSYM,  2016 Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavına (2016-ALS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

ÖSYM, 3 Nisan 2016 tarihinde, saat 09:30’da uygulanacak olan 2016 Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı (ALS) giriş belgelerini adayların erişimine açtı.

2016 ALS sınavına girecek olan adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden edinecekler. Adrese belge gönderilmeyecek. Sınava giriş belgesi üzerinde adayın sınava gireceği merkez, salon numarası ve sıra numarası bilgileri yer alıyor. Adaylar sınav günü sınav giriş belgesi dışında fotoğraflı kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, pasaport) yanında bulundurmak zorundadır.

Sınavda adayların, ilköğretim (ilkokul-ortaokul) düzeyinde, sayısal, sözel ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesi amacıyla; Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri testleri uygulanacak. Testler, tek kitapçık hâlinde adaylara verilecek ve adaylar cevaplarını cevap kâğıdına işaretleyecekler. Sınavın cevaplama süresi ise 120 dakika.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder