14 Ağustos 2015 Cuma

TEOG sonuçları açıklandı mı?

Liseye yerleşecek öğrenciler gözü kulağı TEOG sonuçlarında. TEOG sonuçlarının bugün saat 13.00-14.00 sıralarında açıklanması bekleniyor.

CNN Türk muhabirinin  haberine göre merakla beklenen TEOG sonuçları  saat 13.00 sıralarında açıklanacak. Anadolu, Fen ve Meslek liseleri arasında puan ve yüzdelik dilimine göre tercih yapan 8.sınıf öğrencileri,  hangi liseye yerleşeceğini MEB sorgulama ekranından öğrenebilecek.

Bundan sonra ne olacak?

Öğrenci 25 tercihinden birine yerleşemezse sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ancak bu öğrenciler Bakanlığın belirleyeceği tarihlerde boş kontenjanlara nakil yapabilecek.

Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak. Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek.
cnntürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder