2 Ekim 2017 Pazartesi

KPSS ne zaman yapılacak? 2018 KPSS tarihleri belirlendi mi?

Kamu personeli olmak isteyen adaylar merakla KPSS başvuru tarihlerini araştırıyor. Memur olmak için başlıca gerekliliklerden olan KPSS için başvuru tarihleri ve sınav tarihleri büyük önem taşıyor. KPSS başvuruları ne zaman başlayacak? KPSS Lisans, Alan Bilgisi, Öğretmenlik Alan Bilgisi sınav başvuruları merakla bekleniyor. İşte KPSS sınav tarihleri ve başvuru tarihleri hakkında detaylar...
Memur olmak isteyen binlerce kişi KPSS’ye müracaat etmek için KPSS başvuru tarihlerini araştırıyor. ÖSYM tarafından KPSS sınav tarihleri açıklandı, KPSS’nin çeşitli sınavlarına girecek olan adaylar KPSS tarihlerini haberimizdeki detaylardan öğrenebilirler.
KPSS TARİHLERİ NE ZAMAN?
KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT), Temmuz 2018’de yapılacak sonuçlar Haziran 2018’de açıklanacak. Sınav başvuruları Mart 2018’de alınacak. KPSS ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) ise Temmuz 2018’de yapılacak, sonuçlar Ağustos 2018’de duyurulacak.Sınav başvuruları Mart 2018’de alınacak.
2018-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi)
Ekim 2018 / Ağustos 2018
2018-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi)
Ekim 2018 / Ağustos 2018
2018-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT)
Kasım 2018
KPSS Lisans Düzeyi Başvuru:
Mart 2018
KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Düzeyi Başvuru:
Ağustos 2018
DHBT Başvuru:
Eylül 2018
KPSS ÜCRETLERİ NASIL YATIRILACAK?
Adaylar girecekleri oturum sayısını ilgili ücret ile çarparak hesaplanan tutarı bankalara yatıracaklar. (Ayrıca eleştirmeden geçmek istemediğimiz nokta şu ki: önceki senelerde oturum sayısı arttıkça toplam ücret düşerken, bu sene oturum ücreti sayısı sabit tutulmuş olup, gerçekten çok yüksek ücretler ortaya çıkmaktadır. Daha önce ismi usulsüzlüklere ve şaibelere karışan ÖSYM’nin yaptığı alt yapı yatırımların bedelini cezalandırırcasına adaylardan almak istemesi gerçekten çok utandırıcı ve kamu yararına da aykırıdır.)
ÖSYM 2018 Sınav Takviminin açıklanmasıyla birlikte KPSS Sınav tarihleri de belli oldu. ÖSYM Akademik Takvimi verilerine göre adaylar bazı konularda dikkat etmesi gereken hususlar bulunuyor. Yapılan açıklamada Lisans, Alan Bilgisi, Öğretmenlik Alan Bilgisi gibi sınavların başvuru ve sınav tarihleri netleşti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder