23 Kasım 2017 Perşembe

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Bu yıl toplam üç kez gerçekleştirilen YÖKDİL, sınavın gerçekleştirildiği 5 Kasım tarihinin ardından vatandaşların araştırdığı konu oldu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın başarılı olduğunu açıkladığı YÖKDİL yabancı dil sınav sistemi, gelecek sene itibariyle de yapılmaya devam edecek. Peki, bu yılın sonuncu yabancı dil yeterlilik sınavı olan YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, sınavla ilgili bazı bilgiler


Önümüzdeki yıl iki kez gerçekleşecek olan YÖKDİL'in 5 Kasım tarihli sınav sonucu için araştırmalar sürüyor. Sınavın üzerinden günler geçmesi nedeniyle sonuç beklentisi artan adaylar, sık sık YÖK'ün resmi sayfasını ziyaret ederek duyuru yapılıp yapılmadığını kontrol ediyor. Adaylar, sosyal medya üzerinden de yetkilere ulaşmaya çalışıyor. Peki YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Anadolu ve Ankara üniversiteleri iş birliğiyle bu yıl ilk kez uygulanan YÖKDİL sınavlarının üçüncüsü 5 Kasım Pazar günü gerçekleşti. Mevcut Yabancı Dil Sınavı’nın (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen, sosyal ve sağlık) İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça yeterliliğini belirlemeye yönelik olan YÖKDİL’de sınav stresini geride bırakan adaylar şimdi büyük bir merakla sınav sonuçlarını bekliyor. Online sistem üzerinden duyuru bekleyen adaylar, bir yandan da sosyal medya üzerinden YÖK Başkanı Yekta Saraç’a sorularını yöneltiyor.
Yetkililerden konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı ancak son sınavın sonuç tarihi değerlendirildiğinde, 5 Kasım sonuçlarının 22 Kasım ile 24 Kasım tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. Zira son sınav 9 Temmuz'da düzenlemiş ve sonuçları 27 Temmuz'da açıklanmıştı.
YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ?
İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder