29 Şubat 2016 Pazartesi

Çocuklara yönelik şiddet son bulsun!

Türkiye’de çocukların yaşadığı güncel sorunlar Bilgi'de 5 Mart 2016 tarihinde düzenlenecek kongrede masaya yatırılacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, çocuklara yönelik şiddeti önlemenin tartışılacağı I. Ulusal Şiddet ve Travmayı Önleyici Çalışmalar Kongresi düzenliyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü tarafından, 5 Mart 2016 tarihinde santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenecek I. Ulusal Şiddet ve Travmayı Önleyici Çalışmalar Kongresi’nde, Türkiye’de çocukların yaşadığı güncel sorunlar masaya yatırılacak.

Akademisyenler, hukukçular ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek kongre, iki hafta sürecek “Çocuğa Şiddete Dur De!” kampanyasının da ilk adımı olacak.

UZMANLAR VE AKADEMİSYENLER EŞLİĞİNDE FARKINDALIK ATÖLYELERİ 

Çocuklara yönelik ihmal ve istismarın önlemesine yönelik önerilerin ele alınacağı etkinlik kapsamında, uzmanlar ve akademisyenler eşliğinde sekiz farklı farkındalık atölyesi düzenlenecek. Ayrıca, Türkiye’de iki hafta boyunca sürecek “Çocuğa Şiddete Dur De!” kampanyası, I. Ulusal Şiddet ve Travmayı Önleyici Çalışmalar Kongresi’nde çocuklar tarafından kamuoyuna tanıtılacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma Çalışmaları Programı, World Human Relief Project ve Bilgi Açık Kapı işbirliğiyle hazırlanan “Çocuğa Şiddete Dur De!” kampanyası, Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından yürütülecek. Çocuğa yönelik her tür şiddetin ortadan kalkmasını amaçlayan kampanya; Türkiye genelinde üniversiteler, STK’lar ve ebeveynler yardımıyla hayata geçirilecek. Kampanya çerçevesinde hazırlanan afiş ve sloganlarla çocuğa yönelik şiddete vurgu yapılacak, bu şiddete neden olan etkenler üzerinden ebevenylere çözüm önerileri sunacak. Sözcü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder