2 Ağustos 2016 Salı

KPSS 2016 Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı ÖABT ne zaman?

Ertelenen KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı ne zaman yapılacak? İşte KPSS 2016 ÖABT ile ilgili detaylar, sınav zamanı, sınav sonuçlarını duyurulması, sınava giriş belgesi vb...

KPSS 2016 kapsamında öğretmen adaylarının girmesi gereken bir sınav kaldı! Peki KPSS 2015 Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı yani ÖABT ne zaman gerçekleştirilecek? Güncel ÖSYM sınav takvimine göre KPSS 2016 Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı 20 Ağustos Cumartesi günü yapılacak.

SINAVA GİRERKEN BULUNDURULMASI GEREKEN BELGELER

Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavında 40 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi ve 10 sorudan oluşan Alan Eğitimi Testi bulunmaktadır. Sabah yapılacan ÖABT oturumuna adayların yanlarında Sınava Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanı (Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport) getirmeleri gerekmektedir. KPSS 2016 sınava giriş belgeleri ÖSYM’nin AİS yani Aday İşleri Sistemi’nden T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifre ile alınacak.

KPSS SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder