8 Ağustos 2016 Pazartesi

LYS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak

Üniversite heyecanında son aşama bekleniyor. LYS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Adayların hangi üniversite ve bölümü kazandıklarının belli olacağı tarih merak ediliyor.

LYS yerleştirme sonuçları için heyecanlı ve biraz da tedirgin bekleyiş sürüyor. Darbe girişimi nedeniyle açıklanama tarihi ertelenen LYS yerleştirme sonuçlarının ne zaman ilan edileceği merak ediliyor. ÖSYM’nin 2016 sınav takvimine bakıldığında sonuç açıklanma tarihini hala eski ertelenen tarih gözüküyor! Peki LYS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Henüz ÖSYM’den LYS yerleştirme sonuçları ile ilgili yeni bir tarih güncellemesi bulunmuyor. Bu nedenle öğrenciler ve velilerin bekleyişinin ne kadar süreceği bilinmiyor.

LYS  YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Önceki sınavlarda olduğu gibi LYS yerleştirme sonuçları da ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresindeki Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden ilan edilecek.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

LYS yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile adayların hangi üniversitede hangi bölümü kazandığı belli olacak. LYS yerleştirme sonuçlarının netleşmesi sonrasında ise 12-16 Ağustos tarihlerinde adaylar kazandıkları üniversite ve bölüme lektronik kayıt yapacaklar. Normak kayıtlar ise 15-19 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Ek yerleştirme kayıtları ise 26-30 Ağustos tarihlerinde alınacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder