12 Mart 2017 Pazar

2017 YGS Soruları ve Cevapları Açıklandı!

Milyonlarca adayın merakla beklediği soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.

Öğrencilerin merakla beklediği açıklama ÖSYM'den geldi. ÖSYM resmi internet sitesinden açıklandı. Adaylar soru kitapçıklarına ve cevap anahtarına ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ulaşabilmekte. Soru kitapçığına ulaşmak için  http://www.osym.gov.tr/TR,13018/2017-ygs-temel-soru-kitapcigi-ve-cevap-anahtari.html  bağlantısına tılayabilirsiniz.
Üniversiteye girişte birinci basamak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), bugün tek oturumda tamamlandı. 2 milyon 265 bin 902 kişinin başvurduğu sınavda adaylar, Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 farklı dersten 40’ar soru, toplamda ise 160 soruyu yanıtladı.
YGS’nin tamamlanması ile birlikte birçok öğrencinin merak ettiği soruların yanıtlanabilmesi için CNN Türk ‘’Uzmanına Sor’’ sistemi açıldı. Aday öğrenciler sisteme ücretsiz üye olarak sınavla ilgili merak ettikleri her şeyi ‘’Uzmanına Sor’’ bölümünden sorabilmekte. Sisteme giriş yapmak için  http://bit.ly/2myhCnu  ​ bağlantısına tıklayabilirsiniz.
ÖSYM'nin paylaşmış olduğu sınav takvimine göre, YGS sonuçları ise 28 Mart'ta açıklanacak. Uzmanlar öğrencilerin biranevvel LYS'ye hazırlanmaları konusunda uyarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder