19 Nisan 2017 Çarşamba

2017 AÖL ikinci dönem sınav sonuçları açıklandı

Beklenen açıklama geldi: 2017 AÖL ikinci dönem sınav sonuçları belli oldu. 31 gündür sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrenciler sonuçları bakanlığın yönlendirdiği siteden öğrenebilecekler. Sınavdan hemen sonra soruları yayınlayan öğrenciler sonuçlar açıklanmadan sınavda ne kadar doğru yaptıklarını görmüşlerdi. 2017'nin son sınavı ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 AÖL ikinci dönem sınav sonuçları kendi sitesinden açıkladı. Açıklama bugün yapıldı. Sonuçların 21 Nisan 2017 tarihinde açıklanması bekleniyordu.
Son sınav ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı üçüncü sınavlar 1 Temmuz ve 2 Temmuz 2017 tarihinde yapacaktır.
18 Mart 2017 sabah 09:30'ta girilen sınavın sorularını ve cevaplarını görmek için TIKLAYINIZ
18 Mart 2017 öğlen 14:00'te girilen sınavın sorularını ve cevaplarını görmek için  TIKLAYINIZ
19 Mart 2017 sabah 09:30'ta girilen sınavın sorularını ve cevaplarını görmek için TIKLAYINIZ
Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı duyuruya göre, sınava giren öğrenciler sınavdaki soruya dair itiraz için 3 gün, sınav sonuçlarına dair itiraz için sonuç açıklandıktan sonra 5 gün içinde itiraz edebiliyor. İtiraz hakkı süresinden sonra itiraz dilekçesi işleme konulmayacaktır. Sosyal medyada soruların oldukça zor olduğunu söyleyen öğrenciler, birçok sorunun cevabını rastgele işaretlediklerini açıkladı. Sonuçlar ise ne zaman açıklanacak?
İtiraz etmek isteyen öğrenciler 20 lira ücret edemesi gerekiyor. Üret ödeyeceği bankalar ise T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Ankara-Beşevler veya Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Ankara-Merkez veya Türkiye Halk Bankası A.Ş. Ankara-Küçükesat. Ücretler Yenilik ve eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye adına yatırılacaktır.
Sonuçlar bir ay içerisinde açıklanması bekleniyor.
Sınavı geçmek için öğrencinin alması gereken puan 50. Öğrencilerin girdiği sınavlarda 20 soruya en az 10 soruya cevap veren öğrenci, dersi geçmektedir. Yanlış cevap, doğru sayısını azaltmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder