20 Nisan 2017 Perşembe

"TEOG ne zaman" | MEB sınav takvimi

Beklenen TEOG ikinci dönem sınavları ne zaman başlıyor sorusunu soran öğrenciler için hazırlanan içerikte Milli Eğitim Bakanlığı sınav takvimi üzerinden cevap veriyor. Sınava girecek olan öğrenciler için hazırlanan içerikte en çok merak edilen sorular cevaplanmıştır. Öte yandan eğitim uzmanları aileleri "sınav stresi" konusunda velileri uyarıyor. Velilerin sınava girecek olan öğrencilere karşı tutumlarının nasıl olması gerektiğini açıkladı. Sınava girecek olan öğrenciler sınavdan sonra soruları ve cevapları hangi sitelerde görebileceği içeriğimizde mevcut.

2017 TEOG üzerinden sınava girecek olan öğrenciler için hazırlanan içerikte: Sınavda hangi konulardan soru sorulacak, kaç soru olacak, sınav ne kadar sürecek, sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, bir önceki sınav soruları ve cevapları mevcuttur.
 Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı dil. Her sınavda 20 soru sorulacaktır. Sınavlar 40 dakika olacaktır. Sınavlar 26 Nisan 2017 tarihinde başlıyor, 27 Nisan 2017 tarihinde sona eriyor. Mazeret sınavları ise 20 Mayıs 2017 tarihinde başlıyor, 21 Mayıs 2017 tarihinde sona eriyor. Sınavların açıklanacağı ay ise: Haziran. Milli Eğitim Bakanlığı, Haziran’ın ilk haftası sonuçları açıklayabilir.
Öğrencilerin bilmesi gereken konu ise sorular ve cevapların yayınlanacağı siteler… Milli Eğitim Bakanlığına ait olan iki tane sitede sorular ve cevaplar yayınlanacaktır.
Soruların yayınlanacağı site EBA sitesi
Sonuçların yayınlanacağı site E-Okul sitesi

Öğrencilerin merak ettiği bir soru ise: Dört yanlış bir doğruyu götürecek mi?  ÖSYM’nin kullandığı bu sistem, TEOG sınavında geçerli olmayacaktır. Öğrencilerin yaptığı yanlış sorular, doğru soruları etkilemeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder