13 Ekim 2014 Pazartesi

İlkokul mezunları daha çok kaza yapıyor

Trafik kazalarında sosyo-ekonomik ve demografik durumun etkileri üzerine yapılan araştırmaya göre, hem ölüm hem de yaralanmayla sonuçlanan trafik kazalarına ilkokul mezunlarının daha çok karıştığı belirlendi.

Trafik kazalarında sosyo-ekonomik ve  demografik durumun etkileri üzerine yapılan araştırmaya göre, hem ölüm hem de  yaralanmayla sonuçlanan trafik kazalarına ilkokul mezunlarının daha çok karıştığı  belirlendi.

Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Gürol Cantürk danışmanlığında, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Uzmanı Dr.  Savaş Küçük'ün yaptığı araştırmada, ölümlü araç kazalarında sürücü kusur  durumları, sürücülerin sosyo-ekonomik ve demografik özellikleri açısından  değerlendirildi.

Araştırma kapsamında, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı Trafik  İhtisas Dairesine 2011 ve 2012 yıllarında mahkemelerce gönderilen ve tesadüfi  olarak seçilen 301 ölümlü, 200 yaralamalı dava dosyasındaki mevcut veriler  incelendi. İstatistiklere göre ölümlü trafik kazalarına karışan sürücülerin yüzde  43,4'ünün, yaralamalı kazalara karışan sürücülerin de yüzde 41,5'inin ilkokul  mezunu olduğu belirlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder