13 Ekim 2014 Pazartesi

Öğrenci olarak girdiği Yale Üniversitesi'nde kürsü başkanı oldu

Prof. Dr. Murat Günel, 25 yıl önce öğrenci olarak girdiği okulun Beyin Cerrahisi Bilim Dalı'nda kürsü başkanlığına seçildi.

Yale Üniversitesi'nde genetik üzerine  çığır açan çalışmalara imza atan Prof. Dr. Murat Günel, 25 yıl önce öğrenci  olarak girdiği okulun Beyin Cerrahisi Bilim Dalı'nda kürsü başkanlığına seçildi.

Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Beyin Damar Cerrahisi Bilim Dalı  ve Beyin Genetik Programı Direktörlüğü ile Beyin Tümörleri Araştırma Grubu  Başkanlığını yapan ve bu konuda çarpıcı çalışmalara imza atan Prof. Dr. Günel,  başarılı kariyerini kürsü başkanlığı ile taçlandırdı.

Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Robert J. Alpern, atamaya  ilişkin açıklamasında, Prof. Dr. Günel'in beyin tümörleri ve genetik üzerine yaptığı çalışmalar ve alana yaptığı katkıları vurgulayarak, Günel'in liderliğinde  bölümün araştırma ve uygulama alanlarını genişleteceğini ve beyin cerrahisi  konusunda yeni uzmanların çalışmalara katılacağını duyurdu.

Günel, Beyin Cerrahisi Birliği'nin resmi davetiyle bulunduğu Tokyo'dan  AA'ya yaptığı açıklamada, yeni görevinin kendisi için çok gurur verici olduğunu  söyledi.

Yaklaşık 25 yıl önce elinde valiziyle öğrenci olarak Yale  Üniversitesi'ne geldiğini dile getiren Günel, çok çalışma ve azimle bulunduğu  noktaya ulaştığını kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder