27 Ekim 2015 Salı

Eskişehir'de üniversite okumak

58 bin öğrencisi ile Eskişehir eğitim seviyesi,doğal güzellikleri,sosyal çevresi ve özgür öğrenci yaşantısı ile tam bir üniversite şehri. Birçok öğrencinin İl dışındaki üniversiteler listesinde ilk sıraları alan Eskişehir'de Anadolu ve Osmangazi Üniversitesi olmak üzere 2 adet Devlet Üniversitesi bulunuyor. Bugünkü yazımızda Eşkişehir'de Üniversite okumak dendiğinde ilk akla gelenlerin cevabını veriyoruz.

Sosyal hayat nasıl?

Eskişehirde üniversite öğrencileri için oldukça aktif bir yaşantı var.Okuldan çıkınca öğrencilerin genelde gitmeyi tercih ettikleri yerler üniversite caddesindeki, adalardaki kafeler ve barlar sokağındaki mekanlardır.

Kiralar ne kadar?

Kiralar bir öğrenci şehrine nazaran üniversitelilere pahalı geliyor. Bugün Eskişehir'de bir öğrenci evi kirası 500-800 TL arasında.

Öğrenciye iş imkanları nasıl?

Şehirde öğrencilerin büyük kısmı kafe ve barlarda part-time olarak çalışıyor. Genellikle öğrencilerin iş saatleri ders programlarına göre ayarlanıyor. Yaklaşık olarak asgari ücret bedeli bir maaş ile çalışan üniversiteliler KYK bursu / Kredi ile birlikte maddi durumlarını destekliyorlar.

Çevre illere ulaşım kolaylığı

Eskişehir'in etrafındaki Kütahya, Bilecik, Ankara, Afyon gibi çevre illere ulaşım oldukça kolay. Ayrıca YHT (Yüksek Hızlı Tren) ile çok kısa bir süre içinde diğer istasyonlara gidebilirsiniz. YHT'nin İstanbul'a seferi olması da İstanbul'da yaşayan öğrencilere büyük kolaylık sağlıyor.

Eskişehirde gezilecek yerler

Eskişehir'de gezilecek yerlerin başında Midas Anıtı, Balmumu Müzesi, Kent Park, Sazova Parkı ve Odunpazarı evleri geliyor.

Balmumu Müzesi

Bunlara ulaşım tramvayla kolayca sağlanabilir.

Midas Anıtı

Ayrıca Eskişehir'de tramvay ve otobüsler öğrenciye 1,25 TL.

Odunpazarı

Odunpazarı'ndan bir kare

Peki neden Eskişehir?

Öncelikle şehrin çoğunluğu öğrencilerden oluşmaktadır.Dışarı çıktığınızda göreceğiniz insanların yaşı 18-25 arasında değişiyor. Eskişehir'deki öğrencilerin çoğunluğu ailelerinden uzakta bir yaşantı sürmekte. Bu durum öğrencilere özgürlüğü, şehirde daha canlı ve eğlenceli bir yaşamın yanı sıra büyük bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Her şeyden önce öğrenciler birey olabilme yetisini kazanıyor. Kaçta eve gideceğiniz, derse geç kalıp kalmayacağınız ve geri kalan bütün sorumluluklarla başa çıkabilme becerisine sahip oluyorsunuz. cnntürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder