22 Ocak 2016 Cuma

Yarıyıl tatilinde kendinizi keşfedin

İEÜ Klinik Psikolog Merve Yavuz, 15 günlük tatili öğrencilerin kendileri için faydalı hale getirmesinin yararlı olacağına işaret ediyor.

Karneleri alan öğrenciler, 8 Şubat’a dek sürecek yarıyıl tatiline başladı. Öğrenciler, bu dönemde yorgunluklarını atıp 15 günlük tatilin tadını çıkarırken, uzmanlar, öğrencilere kendilerine yeni dünyalarının kapılarını açmaya yönelik tavsiyelerde bulundu. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi Klinik Psikolog Merve Yavuz, yarıyıl tatili boyunca öğrencilerin ilgilerini çeken aktivite ve sanat dallarına yönelmesini, bunun da içlerinde keşfedilmemiş yeni dünyaların kapısını aralayacağını söyledi. 15 günlük tatili öğrencilerin kendileri için faydalı hale getirmesinin yararlı olacağına işaret eden Yavuz, “Öğrencilerimiz, kendi ilgi alanlarına yönelik sivil toplum kuruluşlarında gönüllü çalışmalara ya da sosyal sorumluluk projelerine katılarak, hem pek çok yeni bilgi öğrenme hem de yeni insanlar tanıma ve ilgi alanlarını keşfetme olanağı yakalayacaktır” dedi.

“KENDİNİ BİLMEK YAŞAMI GÜZELLEŞTİRİR”

Tatilin, aile ve arkadaşlarla vakit geçirmek için iyi bir zaman dili olduğunu da aktaran Yavuz, öğrencilere şu önerilerde bulundu:

“Kişilerin, nelerden hoşlandığını ve hoşlanmadığını bilmesi kendini tanımada önemlidir. Kim olduğumuzu keşfetmek bize mesleğimizi seçmemiz konusunda aydınlatır. Öğrencilerimiz, kendilerine uygun meslek dallarını araştırabilir, hoşlarına giden mesleklerin listesini yapabilir. Eğer hedef olursa, yolculuğumuzun başlangıcından yol almışız demektir. Varış noktasına bir hedef belirleyerek varabiliriz. Öğrencilerimiz de hedef belirleyebilir ve ‘kendinizi 10 yıl sonra nerede görüyorsunuz’ soruna yanıt arayabilirler.”

“HER TATİLİN BİR DÖNÜŞÜ VAR”

Yabancı dilin kullanılmadığında, pratik yapılmadığında hızla unutulabildiğine, bu süreçte yabancı dil çalışabileceğine de dikkat çeken Yavuz, sergi, bilim ve sanat merkezlerinin ziyaret edilmesinin genel kültür ve ufuk geliştireceğini belirtti. Spor yapmanın da hayatı düzenlemeye katkısı olduğuna değinen Yavuz, öğrencilerin ilgilerini çeken kitaplara yönelmesini, böylece kitapların engin dünyasını keşfe çıkabileceğini kaydetti. Öğrencilerin tatil sonrası derslere geri dönmekte zorlanmaması için tatilde ders listelerini düzenlemek gerektiğini ifade eden Yavuz,

“Derslerden uzaklaşmak ilk başta iyi hissettirse de daha sonradan okul başladığında toparlanma süresi dediğimiz zaman dilimi öğrencilerimiz için zorlayıcı olabilir” diye konuştu. Sözcü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder