20 Ocak 2016 Çarşamba

Yüksek lisans yol ayrımıdır!

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, "Yüksek lisans yol ayrımıdır bu yüzden yüksek lisansa ayrı bir önem veriyoruz" Dedi.

Eğitim yaşamında yüksek lisans diplomasına sahip olarak kariyerlerine farklı yön vermek isteyen gençler ve profesyoneller için İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), bahar dönemi yüksek lisans ve doktora kayıt işlemleri sürüyor.

Tezli ve tezsiz yüksek lisans seçeneklerinin yanı sıra uzaktan eğitimin gerçekleştirildiği akademik yaşamda, öğrenciler, elektronik mühendisliğinden finansa, lojistik yönetiminden sağlık kuruluşları yöneticiliğine dek farklı alanlarda kendilerini geliştirme olanağı yakalayacak.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, başvuruların 22 Ocak’ta son bulacağını belirterek, uzaktan eğitim programlarıyla öğrencilerin fiziksel olarak üniversiteye ulaşmadan da eğitim alabildiklerini aktardı. Yenilikçi yaklaşımları sürdürdüklerini, yüksek lisans eğitiminin bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Esen, dünya genelinde lisansüstü eğitimine talep olduğunu ifade etti.

Yüksek lisans eğitiminin bireyler için önemli bir yol ayrımına dönüştüğünü kaydeden Prof. Dr. Esen,

“Kariyerinde belli bir noktaya gelmiş profesyonellerin bilgilerini tazelemeleri, son gelişmeleri öğrenerek yola daha güçlü devam etmeleri için yüksek lisans önemli bir yol ayrımı sunuyor. Hızla değişen bir dünyada yaşıyoruz. Her gün yeni bilimsel buluşlar yapılıyor, yeni teoriler eskilerin yerini alıyor. Firmalar teknolojiye dayalı ürünleri başarıyla üretiyor ve daha önce kullanılmamış pazarlama stratejileri ile bunları satıyorlar. Eğitim sistemimizi de öğrencilerimizi böyle bir dünyaya hazırlayacak şekilde tasarladık. Programlarımızda farklı disiplinlerden dersler yer alırken, sektörlerinde söz sahibi profesyonellerle de gençlerimizin farklı ağlar kurmasını sağlıyoruz” dedi.

İEÜ İşletme Uzaktan Öğretim Yüksek Lisans Programlarında (e-MBA) bütün derslerin bilgisayar ortamında, canlı olarak işlendiğini de ifade eden Prof. Dr. Esen, nüfusun iyi bir eğitim alması için çalıştıklarını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder