28 Nisan 2016 Perşembe

Prof. Aziz Sancar’ın çalışması TEOG sınav sorusu oldu

Nobel ödüllü gururumuz Prof. Aziz Sancar'ın çalışması TEOG-2'de soruldu. Uzmanlar, bilimsel gündemi takip eden öğrenciler için avantaj olduğunu belirtti.


İki aşamalı gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavlarının (TEOG) ikinci aşaması bugün tamamlandı. DNA’nın yapısı ile ilgili 2015 Nobel Kimya ödülünü alan Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın çalışması da sınav sorusu oldu.

1 milyon 167 bin 854 öğrencinin katılımının öngörüldüğü TEOG ortak sınavları, yurt içinde 970 merkezde, yurt dışında ise 15 merkezde gerçekleştirildi. Tüm öğrenciler TEOG-1 sınavına göre çok daha fazla kazanımdan sorumlu oldukları TEOG-2’den iyi bir sonuç alabilmek için ter döktü.
TEOG-2 maratonunun birinci gün oturumu, 27 Nisan Çarşamba günü (dün) yapılan Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarıyla tamamlandı.

İkinci sınav günü sırasıyla Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sınava giren öğrencilere her dersten 20 soru soruldu.


Bilfen Ortaokulları Bölüm Başkanları TEOG sınavları sonrası ilk değerlendirmelerini yaptı. Uzmanlar, bu seneki soruların geneline bakıldığında geçtiğimiz iki yıldaki sorulara göre soru zorluk derecelerinin daha yüksek olduğu görüldüğünü vurguluyor.

Bilfen Ortaokulları Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Yasemin Dündar’ın Fen ve Teknoloji Sınavı Değerlendirmesi:

“BİLİMSEL GÜNDEMİ TAKİP EDEN ÖĞRENCİLER İÇİN AVANTAJ OLDU”

“TEOG sınavının ikinci gününde Fen ve Teknoloji sınavı kazanımlara uygun olup orta güçlükte sorulardan oluşmuştur. Beklenildiği gibi sorular son konular ağırlıklı sorulmuştur. Sınavda hatalı soru bulunmamaktadır. Deney düzeneklerinin yoğun olarak kullanıldığı sorularda öğrencilerin yorum yeteneği ölçülmeye çalışılmıştır. “Maddenin Halleri ve Isı” ünitesinden ayırt edici sorular sınavda belirleyici olmuştur. TEOG – 1 konusu olan DNA’nın yapısı ile ilgili 2015 Nobel Kimya ödülünü alan Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın çalışmasının yorumuna dair bir soru gelmiştir. Bu da bilimsel gündemi takip eden öğrenciler için avantaj olmuştur.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder