14 Ekim 2016 Cuma

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri oturma eylemi yaptı

Proje Okul yönetmeliği kapsamında okullarında eğitim veren öğretmenlerin başka bir okula atanmasına karşı çıkan Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bahçesinde dersleri boykot etti.



Okulların açılmasıyla birlikte başlayan ve proje okullarında sekiz yıl görev yapan öğretmenlerin başka bir okula atanmasını sağlayan yönetmeliğe öğrencilerden tepkiler sürüyor. Son olarak Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, 71 öğretmenlerinin gidişini oturma eylemi yaparak protesto etti.

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri adına okunan bildiride, “Üç sene önce her düşünce ve bireye saygı duyan, bilimsel eğitim vermeyi ilke edinen ve özgür zihinleri destekleyen okulların “proje okul” adı altında sıradanlaşmasını reddediyoruz. Sürgün niteliğinde gerçekleştirilen “rotasyon” uygulamasına sebep ne ögretmenlerimizin nitelik açısından yetersiz olması ne de görevlerini yapmalarında herhangi bir eksikliğin olmasıdır. Burada asıl amaç, öğrencilerin clup faaliyetlerinden, festivallere kadar uzanan akademik ve sosyal gelişimleri sürecine ket vurma çabasıdır. Hali hazırda çatırdamakta olan “Fark yaratma” vizyonumuzu yeşertmeye çalıştığımız bu anda ögretmenlerimizin elimizden alınması bu yokoluş sürecini hızlandırmaktır. Hepimizin birer piyon olarak kullanılmaya çalışıldığı bu oyunu reddetmek için ilk adımı atıyoruz” denildi. Sözcü


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder