8 Aralık 2016 Perşembe

ÖSYM sonuç takvimi

Sınava giren 3.5 milyon insan ÖSYM tarafından KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna cevap ararken, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin sonuç takvimine bakıldığında sonuç tarihleri sınavlardan belli bir süre sonra belli olmaktadır. Sınava giren kişi sayısı baz alındığında sonuçlar ne zaman açıklanacak?


Sınava girenler 18 gündür KPSS sonuçlarının açıklanmasını beklerken, ÖSYM'nin resmi web sitesinde şu ana dek bir açıklama gelmedi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav ve sonuç takvimine bakıldığında açıklanma tarihi sarkabilir, sınava giren kişi sayısından ötürü sonuçların açıklanma tarihi sarkabilir. Sonuçlar sadece Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi websitesinde yayınlanacaktır. Haber içeriğimizde hangi konular bulunmaktadır: Türkçe sorusunda 15 Temmuz darbe girişimi, soru ve cevaplar, sonuç açıklanma tarihi, standart puan, puan hesaplama, tercih durumu...

15 Temmuz Darbe Girişimi KPSS’ye damgasını vurdu

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi sorusu, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda en dikkat çeken sorulardan bir tanesiydi. Darbeyi önleyen en önemli isimlerden Şehit Ömer Halisdemir üzerine kurum bir soru hazırladı: "Hangi üniversitenin ismi Ömer Halisdemir olarak değiştirildi? Birçok insan sorunun cevabını “Niğde” olarak cevap verdi. Darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğde Üniversitesi’nin yeni adını “Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi” olarak değiştirdiklerini açıklamıştı.

KPSS puanı nasıl hesaplanır? Standart sapma nedir?

Kurum 120 soru sormaktadır. 60 tane genel yetenek, 60 tane genel kültür. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Ve bu sayede net durumu oluşuyor. En önemli durum standart sapma konusu. Adayların en çok yapamadığı soru, belirli adaylar tarafından yapıldığında o sorunun puan değeri +5 veya -5 olarak hesaplanabiliyor. KPSS puan hesaplamasında öngörülen bir puan sistemi mevcuttur. Klasik olarak 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla ortalama puan belli olmaktadır. Genel Kültürden ve genel yetenekten doğru ve yanlış soruların oranında net belli olmaktadır ve net üzerinden 0.5 ile çarpma işlemi yapılır. En son olarak + veya – 5 puan üzerinden puan belli olur.

Sonuçlar ne zaman yayınlanacak?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin yaptığı sınav sonrası sonuçlar ne zaman açıklanacak sorusu gündemde yerini alırken, kurumun sınav takvimine bakıldığında sonuçlar 15-22 gün için açıklandığı gözükmektedir. Gün sayısı sınava giren kişi sayısı ile orantılı olduğundan ötürü sonuçların açıklanması 22 günü geçebilir.

Standart olarak sonuçların açıklanma tarihi olasılık olarak: 5 Aralık 2016 ile 12 Aralık 2016 olarak gözükmekte. 3.5 milyon kişinin girdiği sınavı baz alırsak, sonuçların geç açıklanma durumu söz konusu.

Tercih durumu

Sonuçların açıklanmasından sonra Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, tercih işlemlerine başlayacak. Tercih işlemlerinde herhangi bir ücret ödenmeyecek. Önlisans sınavına giren adayların da tercihleri beklemesinden ötürü tercih işlemleri bütün olarak yapılması bekleniyor. Kılavuz üzerinden yapılacak olan işlemler, kurumların açacağı kadroya göre şekil alacaktır.

Önemli bilgi: Sorular ve cevaplar çoğaltılamaz, kurumun sitesi haricinde başka bir yerde yayınlanamaz. Sonuçlar ise sınava girenlerin adresine gönderilmeyecektir. Sonuçlar, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin sitesinde yayımlanacaktır. cnntürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder