3 Ocak 2015 Cumartesi

Önce YGS başvurusu sonra 50 TL!

ÖSYM, bu yıl YGS ücretini 50 olarak belirledi. Adaylar, önce başvurularını yapıp ardından sınav ücretlerini bankaya yatıracak.


Üniversite adayları, başvuru işlemlerini 5-19 Ocak arasında yapabilecek. Bu yıl üniversite sınavı başvurularında önce başvuru yapılacak, sonra ücret yatırılacak.
ÖSYS’ye başvuru yaptığı halde süresi içerisinde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları, tamamlanmamış olacağından işleme alınmayacak.
Adaylar, 20 Ocak akşamına kadar da sınav ücretlerini ilgili bankalara yatırabilecek.
15 Mart 2015 Pazar günü tek oturumda yapılacak YGS, saat 10.00’da başlayacak ve 160 dakika sürecek.
ÖSYS başvuru kılavuzu ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı.

KİMLER BAŞVURABİLİR?
2015-2016 öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılacak merkezî yerleştirme veya ilgili kurumlarca yapılacak özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemine alınacak tüm adaylar, 2015-ÖSYS’ye başvuru yapmak zorundadır.

Öğrenim durumları aşağıdakilerden birine uyanlar 2015-ÖSYS’ye (sınavsız geçiş dâhil) başvurabilirler:

• 2014-2015 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim lisesi) son sınıfında okumakta olan öğrenciler
• Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar
• Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar
• Ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar

ÜCRET YATIRILMADAN BAŞVURU TAMAMLANMIŞ OLMAYACAK

Kılavuza göre; 2015-ÖSYS’ye başvuru işleminizi kılavuzda belirtildiği şekilde yaptıktan sonra sınav/sınavsız geçiş ücretini yatırınız.

2015-ÖSYS başvuru bilgilerinizi, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru süresi içinde kontrol ediniz. Aday başvuru kayıt bilgilerinizin dökümünü edinerek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklayınız.

Başvuru bilgilerinizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine girilmiş olması 2015-ÖSYS’ye başvuru için yeterli değildir. Sınav/sınavsız geçiş ücretini başvuru süresi içinde yatırmadığınız takdirde başvurunuz tamamlanmamış olacağından sisteme girilmiş olan başvuru bilgileriniz geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacaktır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı olan adaylardan başvuru işlemini bir başvuru merkezinde yapacak olanların, başvuru için başvuru merkezine gitmeden önce ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresine TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak sistemde mevcut eğitim bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir.


 2015 ÖSYS ÜCRETLERİ:
YGS’ye girecek olan adaylar 50 TL yatıracak.
2015-ÖSYS’de, YGS’ye girmeden sadece sınavsız geçiş hakkından yararlanmak isteyen adaylar da 2015-ÖSYS başvurularını başvuru süresi içinde yapmak zorundadırlar.
Sadece sınavsız geçiş için başvuru yapan adaylar için sınavsız geçiş başvuru ücretleri 15 TL olarak belirlendi. Adaylar başvuru hizmet ücreti olarak 3 TL, ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden şifre almak için 5 TL ve fotoğraf güncellemek için ise 10 TL ödeyecek.

LYS ÜCRETLERİ
LYS ücretleri 8-21Nisan 2015 tarihleri arasında yatırılacaktır.
LYS’lerden herhangi birine girecek adaylar 30TL
LYS’lerden herhangi ikisine girecek adaylar 60 TL
LYS’lerden herhangi üçüne girecek adaylar 90 TL
LYS’lerden herhangi dördüne girecek adaylar 120 TL
Tüm LYS’lere girecek adaylar 150,00 TL yatıracak.
ÖSYM, adayların farklı alanlarda puan türlerinin oluşturulabilmesi için, her bir sınava girmelerini tavsiye ediyor.
Ek yerleştirme ücreti ise 15 TL olarak belirlendi. (Sözcü)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder