6 Ocak 2015 Salı

Soruları inceleme isteği adaylara pahalıya patlayacak!

Sınav sorularının bilimsel açıdan incelenmesi için başvuru yapabileceğini açıklayan ÖSYM, soru başına itiraz bedelini 20 TL olarak belirledi.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) sınav sorularının tamamının açıklanması yönündeki kararına rağmen, sınavlarda çıkan soruların tamamının değil sadece yüzde 10’unun görüleceğini duyuran ÖSYM, isteyenlerin soruların bilimsel açıdan incelenmesi için başvuru yapabileceğini açıkladı.
Sınav sorularının bilimsel açıdan doğru olup olmadığının incelenmesine yönelik itirazlar, sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içinde genel amaçlı dilekçe örneğiyle yapılacak.
Her bir dilekçede sadece bir soruya itiraz edilebilecek. Soru başına itiraz bedeli olan 20 TL, ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi hesabına yatırılarak, banka dekontu dilekçeye eklenecek. Soru kitapçığı ve cevap kâğıdının adaylar tarafından incelenme isteği için de 50 TL ödenecek. Ayrıca sınav sonuç belgesi almanın ücreti ise 10 TL olarak belirlendi.

Adaylar her türlü yazışmada ÖSYS kılavuzu ve ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan genel amaçlı dilekçe örneğini kullanacak. Sözcü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder