4 Kasım 2014 Salı

KPSS tercihleri ne zaman yapılacak?

ÖSYM, 2014 yılı için takvimini açıkladı. Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) heyecanı sonrası, aday memurları şimdi de tercih telaşı sardı. ÖSYM, KPSS tercihlerinin tarihini 17-26 Kasım olarak tayin etti.

KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi Yaklaşık iki hafta sonra başlayacak. Tercih yapmayacak adayların, sınav puanları iki yıl boyunca geçerli sayılacak. Memur adaylarının toplamda 30 tercih hakkı bulunacak. Tercihlerinin yanı sıra “Boş kontenjanlara gidebilirim” kutucuğunu işaretleyen adaylar, devletin açık gördüğü yerlere de tayin olabilecekler.

KPSS tercihlerinde neler önemli? Tercihlerde 4001 kodu ile tercih yapacak olan adaylar KPSS genel sıralamalarını kullanarak tercih yapacak.

KADROLU MEMUR VE 399 KİT PERSONELİ ALINACAK 
Memur alımları her yıl Kasım ve Haziran aylarında yapılr. Bu yıl da aynı prosedürün yürürlükte olduğu memur yerleştirmelerinde, kadrolu memurun yanında 399 kişi de KİT personeli alımı yapılacak.

MEMUR ALIMLARIYLA İLGİLİ BİLGİLER
Bu yıl onaylanan Bütçe Kanunu ile birlikte bu yıl az sayıda memur alımı yapılacak. Bu durumun ilk örneğini Haziran ayında görmüştük. Haziran ayındaki az memur alımının nedenlerinden birkaçı da engelli memur alımının artırılması, terör mağdurlarının sınavsız kadrolu memurluğa alınması etkili oldu.

5 İLA 6 BİN ARASINDA ALIM YAPILACAK
Haziran ayında memur alımı 5 bini geçmemişti. Kasım ayında da alınacak memur sayısının 5 ila 6 bin arasında olacağı tahmin ediliyor.

KPSS SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?
Kamu Personeli Seçme Sınavı tercih sonuçları, açıklandığı tarihte ÖSYM’nin, Aday İşlemleri Sistemi’nden öğrenilebilecek.

SİSTEME GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder