16 Kasım 2014 Pazar

Yeni Koç’lar çıkaracak

GEORGE Washington Üniversitesi (GW) ve Koç Üniversitesi, her iki üniversiteden öğrencilerin bir akademik yıla kadar diğer kurumda öğrenim görmesine olanak tanıyan lisans öğrenci değişim anlaşmasını imzaladı.

Çoğunluğu lisansüstü eğitimde olmak üzere 42 Türk öğrencisinin öğretim gördüğü George Washington Üniversitesi, Koç Üniversitesi ile ilk kez lisans öğrencileri için değişim programını hayata geçiriyor. George Washington Üniversitesi rektörü Steve Knapp “Üniversitemiz öğrencilerinin yüzde 15’i yurtdışından geliyor. Bu iyi ancak artırmamız gereken bir oran. Öğrencilerimizin çok çeşitli yerlerde öğrenim görmesi için kıtalararası öğrenim programını geliştirdik. Öğrencilerimiz ABD’de olduğu gibi bir sömestr dönemini Türkiye veya Çin’de de geçirebiliyor. Öğrencilerimizi küresel çapta profesyonel olmalarını planlıyoruz” diye konuştu.
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un 1984 yılında GW İşletme Bölümü’nden mezun olduğunu hatırlatan Steve Knapp’ın Koç Ailesi ile ilişkileri de yakın. 1994-2007 arasında John Hopkins Üniversitesi’nde dekanlık görevini yürütürken Rahmi Koç ile tanıştığını aktaran Knapp “Mustafa Koç ile de 2008-2009 akademik yılında misafir öğretim üyesi olarak GW İşletme Bölümü’nde ders verdiği sırada tanıştım. Kendisi George Washington Üniversitesi’nde özgür düşünce ve mükemmeliyeti kovalama geleneğine vurgu yapar. Buradaki iş dünyasında çok etkileyici bir lider olduğu kesin. Birçok sektörde faaliyet gösteren holdinge mükemmel liderlik ediyor. Ama ben İstanbul gezimde Mustafa Koç’un en çok sosyal sorumluluk liderliğinden etkilendim. Koç Üniversitesi ile işbirliğimiz Üniversite ile yakın ilişkilerimizin bir sonucu. Koç ailesi ile tanışıklığımız da işbirliğinde rol oynadı” dedi.

KARŞI CADDEDE IMF
Knapp, GW’nin rekabetçi avantajının konumu olduğunu belirtirken üniversiteye gelecek öğrencilerin ABD siyaseti ve ekonomisinin nasıl işlediğini yakından inceleyebileceklerini vurguladı. Knapp  “Dışişleri Bakanlığı binası, Beyaz Saray gibi binalara yakınlığımızın yanı sıra Dünya Bankası komşumuz. Caddeyi geçince IMF’ye geçiyorsunuz. Fed de yakınımızda. Bizden mezun olan Türk öğrencilerin birçoğu ülkesine dönüp kendi işlerini kurup başarılı oluyor” dedi.

GELECEĞİN LİDERLERİ YETİŞİYOR
İkİ üniversitenin anlaşması Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nde 150 GW mezununun katılımıyla duyuruldu. Törende Mustafa Koç “Okulumuz geleceğin liderlerini mezun etmeye devam ediyor. Washington’un kalbindeki George Washington Üniversitesi, öğrenci ve öğretim üyelerine; devlet kurumları, ajanslar, dernekler, vakıflar ve düşünce kuruluşlarındaki liderlerin ve çalışanların yanında benzersiz öğrenme ve çalışma olanakları sunuyor” dedi. (hürriyet.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder