30 Kasım 2014 Pazar

YGS başvuruları ne zaman?

ÖSYM, YGS 2015 tarihini 15 Mart 2015 olarak açıkladı. Adaylar, YGS başvuru tarihlerinin açıklanmasını bekliyor.

ÖSYM Başkanlığı’nın açıklamış olduğu ÖSYM 2015 Sınav Takviminde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS 2015) tarihi 15 Mart 2015 olarak belirtildi.

ÖSYM, 2015 YGS Sınav Başvuru tarihleri hakkında şimdilik herhangi bir bilgi yayınlanmadı.
Geçen sene 23 Mart’ta yapılan YGS Sınavı Başvuruları 02-15 Ocak tarihleri arasında yapılmıştı.
ÖSYM’den yapılan 2015 YGS Sınav Başvurularıyla ilgili en güncel bilgi duyuruları sayfamızdan duyurmaya devam edeceğiz.

YGS başvuruları, ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr) internet sitesinde yayınlanacak 2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Başvuru Kılavuzu’na göre alınacak. 2015 ÖSYS başvuru kılavuzu satışı yapılmayacağı için adaylar başvuru kılavuzuna belirtilen tarihlerde ÖSYM’nin internet sitesinden erişebilecekler.

YGS başvurusu nasıl yapılır?

YGS Başvuru durumları daha önceden ÖSYS’den birisine başvuru yapmış ve bilgilerinde herhangi bir değişiklik olmayanlar ile ilk defa ÖSYS Başvurusunda bulunan adaylara göre değişiklik gösteriyor.

YGS Aday Durumuna Göre Başvuru Aşamaları
Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapabiliyorlar.

Mezun olanlardan;

2012, 2013 ve 2014 ÖSYS’den herhangi birine ÖSYM merkezleri aracılığıyla başvurmuş ve öğrenim bilgilerinde bir değişiklik olmayanlar başvurularını herhangi bir başvuru merkezine ek olarak internet ortamından bireysel olarak da yapabiliyorlar.
Başvuru tarihleri arasında zorunlu askerlik görevinde olanlar, ağır hasta olanlar, tutuklu durumdakiler ve yurtdışında bulunanlar YGS Sınav başvurularını posta aracılığıyla başvuru formlarını göndererek yapabiliyorlar.

2015 YGS Başvuru Ücretleri Ne Kadar?

Başvuru Ücretleri ÖSYM tarafından daha önceden belirtilen bankalara YGS Başvurusu’ndan önce yapılmaktadır. Sınav ücretleri her yıl sınavlarda farklılık göstermektedir. 2014 yılında YGS Başvuru Ücreti 40 TL, Sınavsız Geçiş Ücreti ise 10 TL olarak ödenmişti.
2015 YGS Başvuru İşlemi için Gerekli Belgeler Nelerdir?
*2015 ÖSYM Aday Başvuru Formu
*Nüfus Cüzdanı (Ya da pasaport)
*Mezuniyet Diploması Örneği (mezun öğrenciler için)
*Diploma, transkript ( Yurt dışında okuyan öğrenciler için)
*Sağlık Kurulu Raporu Örneği ( Engelli öğrenciler için)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder