Ege Üniversitesi'nde (EÜ) Uçak Teknolojisi Programı öğrencilerinin eğitimine yönelik kompozit malzeme üretimi, bakımı, onarımı ve test edilmesi işlemlerini gerçekleştirmesi amacıyla kompozit laboratuvarı açıldı.
İzmir’de, Ege Üniversitesi (EÜ) Ege Meslek Yüksekokulu ve Boeing işbirliğinde, Uçak Teknolojisi Programı öğrencilerinin uygulamalı eğitimine katkı sağlamak amacıyla kompozit laboratuvarı açıldı.
EÜ Ege Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı Ahmet Eroğlu Eğitim Tesisi’nde düzenlenen törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, üniversitelerin toplumsal, sosyal ve ekonomik gelişime önemli katkı sağladığını belirtti.
Türkiye’nin havacılık sanayinde ve sektöründe bulunduğu noktadan daha üst evrelere çıkması gerektiğini vurgulayan Toprak, “Türkiye olarak bizim havacılık sektörü noktasında geri kalmamamız gerekiyor. Havacılık sektöründe önemli marka olmuş Boeing’in Ege Üniversitesi ile işbirliğine gitmesini önemli ve kalıcı buluyorum. Havacılık sektöründe ülkemizde son yıllarda önemli mesafe kaydetti. İzmir’in geri kalması düşünülemez” diye konuştu.
“VİZYONUMUZ HAVACILIK FAKÜLTESİ”
EÜ Rektörü Candeğer Yılmaz da EÜ’nün Türkiye’nin cumhuriyet sonrası yükseköğretim tarihinin bir belleği, becerisi ve sorumluluğu niteliği taşıdığını dile getirerek, hedeflerini geleceğe dönük nitelikli insan gücü yetiştirmek olduğunu anlattı. Türkiye’de bu tür insanlara yoğun gereksinim bulunduğunu belirten Prof. Dr. Yılmaz, şöyle devam etti:
“Vizyonumuz bir fakültedir. Geldiğimiz noktada Boeing’ten bir uçak istiyoruz. Bir Boeing’i laboratuvarımıza istiyoruz. Havacılık sektörü ulu önderin 80-100 yıl önce inanılmaz dahi saptaması olarak geleceğin sektörüdür. Gaziemir’de havacılıkla ilgili fakülte açmak için yer istiyoruz.”
Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn ise genç insanların eğitimine katkıda bulunmanın bir ülkenin geleceğine katkıda bulunma anlamını taşıdığını ifade etti. Kompozit malzemenin havacılık sektörünün geleceğine yön verdiğini kaydeden Dunn, güçlü ve hafif olan bu malzemeden üretilen Boeing 787 tipi uçağın yüzde 25 daha az yakıt tükettiğine dikkati çekti.
EÜ’nün, Boeing firmasıyla gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında, “nitelikli eleman ihtiyacı artan havacılık sektörüne katkı sağlamak amacıyla” kurulan laboratuvarda eğitim amaçlı kompozit malzeme üretimi, bakımı, onarımı ve test edilmesi işlemleri gerçekleştirilecek.
Konuşmaların ardından Vali Toprak, EÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin ile Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Dunn laboratuvarı gezdi. (Sözcü)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder