23 Temmuz 2016 Cumartesi

Girne Üniversitesi’nde 23 yeni bölüm hizmete girdi

Girne Üniversitesi fakülte sayısını 11’e, yüksekokul sayısını ise 3’e yükseltti. 23 yeni bölüm açan üniversite tıp, sağlık bilimleri, hukuk, mühendislik, mimarlık ve eğitim fakülteleri ile sağlık hizmetleri meslek yüksekokuluna bu yıl ilk öğrencilerini alıyor.


Eğitim adası Kuzey Kıbrıs'ta Yakın Doğu Üniversitesi'nin kardeş üniversitesi olarak 2013 yılında akademik faaliyetlerine başlayan Girne Üniversitesi fakülte sayısını 11'e, yüksekokul sayısını ise 3'e yükseltti. 23 yeni bölüm açan üniversite tıp, sağlık bilimleri, hukuk, mühendislik, mimarlık ve eğitim fakülteleri ile sağlık hizmetleri meslek yüksekokuluna ilk öğrencilerini bu yıl alıyor. Üniversite böylelikle 35 bölüme ulaşmış oldu.

ÜCRETLER 1400 EURO’DAN BAŞLIYOR

Girne Üniversitesi, yüzde 100 bursun yanı sıra mezuniyete kadar kesintisiz devam eden yüzde 75, yüzde 50, yüzde 25 burs gibi çeşitli burs imkanları sunuyor. Burslu veya bursuz tüm öğrencilere sunulan yurt, yemek ve öğrenim ücretlerinden oluşan “ekonomik paket” seçeneğiyle de tüm masrafları en aza indiriyor. Bölüm ücretleri yıllık 1.400 Euro'dan; yurt, yemek ve öğrenim ücretini de içine alan ekonomik paketleri ise 2.600 Euro'dan başlıyor.

YENİ AÇILAN LİSANS PROGRAMLARI

Tıp, Hukuk, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Özel Eğitim Öğretmenliği, İşletme Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Bankacılık ve Finans, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Sosyal Hizmet, Mimarlık, İç Mimarlık

YENİ AÇILAN ÖNLİSANS PROGRAMLARI

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Anestezi, Ağız ve Diş Sağlığı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder