14 Temmuz 2016 Perşembe

TEOG tercihleri için 44 soruluk kılavuz

Milli Eğitim Bakanlığı 15-25 Temmuz'da yapılacak lise yerleştirme tercihleri için 44 soru ve yanıttan oluşan bir klavuz hazırladı.

Millli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 milyon 200 bin öğrencinin 15-25 Temmuz tarihleri arasında yapacağı liseye yerleştirme tercih işlemlerinin sorunsuz atlatılabilmesi için 44 soru ve yanıttan oluşan bir kılavuz hazırladı. Kılavuzda yer alan uyarılar ve öğrencilerin en çok merak ettiği bazı noktalar şöyle: Yerleştirme tercihleri “http://eokul.meb. gov.tr” adresinden yapılabilecek. Okul müdürlüğüne onaylatılmyan tercih yapılmamış sayılacak.

25 OKUL İÇİN TERCİH YAPILABİLECEK

Öğrenciler en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek. Yetenek sınavlarında başarılı öğrenciler, güzel sanatlar veya spor liselerine 22 Temmuz'a kadar kayıt yaptırabilecek. Bu öğrenciler, TEOG puanıyla başka bir okula tercih de yapabilir. Ancak, bu tercihle yerleştirilmeleri halinde önceki kayıtları iptal olacak. 14 Temmuz'a kadar özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacak. Yerleştirme sonuçları 8 Ağustos'ta meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecek. ­Nakil başvuruları, 09-15 Ağustos, 19-23 Ağustos, 26-31 Ağustos tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder