17 Temmuz 2016 Pazar

LYS sonuçları 2016 yarın açıklanacak mı?

LYS sonuçları yarın açıklanmayacak iddialarına ÖSYM'den açıklama geldi. Darbe girişimi nedeniyle daha sonraki bir tarihte açıklanacağı iddia edilen LYS sonuçları yarın açıklanacak. LYS sınav sonucunu öğrenmek isteyen adaylar sonuc.osym.gov.tr'den sınav sonucunu öğrenebilecekler.

LYS sonuçları için ÖSYM'den flaş bir açıklama geldi... Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, Lisans Yerleştirme Sınav (LYS) sonuçları 18 Temmuz Pazartesi öğleden sonra açıklanacak. LYS tercihleri 26 Temmuz-2 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılabilecek...

LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Tercih süresi, 26 Temmuz-2 Ağustos 2016 tarihleri arasındadır. Tercih bildirim işleminizitamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız.

2016-ÖSYS merkezî yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapma hakkı olan adaylar üç gruba ayrılabilir:

a) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar,

b) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar,

c) Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar.

LYS SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

LYS’de 180 ve üzeri puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir (Bkz. Tablo 1F ve Şekil 6).

LYS’de 180 ve üzeri puanı olmayan adayların; sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları, açık öğretim programları ve YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları bulunacaktır. Bu adayların LYS puanı

ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

LYS SONUÇLARINDA ŞU BİLGİLER YER ALACAK?

LYS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı

YGS puanları ve başarı sıraları

LYS puanları ve başarı sıraları

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)

Yerleştirme puanları ve başarı sıraları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder