23 Temmuz 2016 Cumartesi

Kıbrıs’ın en çok tercih edilen üniversitesi

Her üç öğrenciden birinin seçimiyle Kıbrıs’ın tercih şampiyonu olan Yakın Doğu Üniversitesi Türkiye genelindeki vakıf üniversiteleri arasında da en çok tercih edilenlerden biri durumunda.


2015 ÖSYM verilerine göre Kuzey Kıbrıs'ı tercih eden her üç öğrenciden biri “Yakın Doğu Üniversitesi” dedi ve üniversite, açık ara farkla Kıbrıs'ın en çok tercih edilen üniversitesi oldu. Yakın Doğu Üniversitesi'ne geçen yıl 2 bin 945 öğrenci kayıt hakkı kazandı.

TÜRK VATANDAŞLARINA ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ

Tıp Fakültesi'ne bağlı YDÜ Hastanesi'nden, üniversitenin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tüm öğrencileri SGK kapsamında ücretsiz faydalanabiliyor. SGK'lı tüm öğrenciler, ücretsiz sağlık hizmeti kapsamında (SGK farkı da ödemeden) 24 saat hizmet alabiliyor.

Yakın Doğu Üniversitesi 16 fakülte, 4 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 188 lisans ve ön lisans programına sahip. Tercihte de bursta da rekortmen!

Üniversite, yüzde 100 bursun yanı sıra mezuniyete kadar kesintisiz devam eden yüzde 75, yüzde 50, yüzde 25 burs, sporcu bursu ve kardeş indirimi gibi çeşitli burs imkanları sunuyor. Burslu veya bursuz tüm öğrencilere sunulan yurt, yemek ve öğrenim ücretlerinden oluşan “ekonomik paket” seçeneğiyle de tüm masrafları en aza indiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder