3 Eylül 2016 Cumartesi

2 bin 346 akademisyen üniversiteden atıldı

672 sayılı KHK ile yükseköğretim kurumlarında görev yapan 2 bin 346 akademisyen kamu görevinden çıkarıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kamu personeli hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname ile çeşitli üniversitelerden 2 bin 346 akademik personelin işine son verildi. Bu çerçevede Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde ise değişik bölümlerde, değişik unvanlara sahip toplam 71 akademik personelin işine son verildiği ifade edildi.

Tunceli Munzur Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanlığı görevinden hakkındaki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 ay önce görevden alınan Doç. Dr. Candan Badem, yayınlanan son Kanun Hükmündeki Kararname ile üniversiteden atıldı.

Akademik personelin atılmasıyla ilgili olarak “Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan sayılı listede yer alan kişiler kamu görevlerinden başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın çıkarılmıştır. Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmaz. Haklarında ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilir” ifadeleri yer aldı.

GÖREVDEN ALMALAR SÜRÜYOR

Diğer yandan, Atatürk Üniversitesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 93 akademik personelin açığa alınarak, bunlardan 29'unun kamu görevinden çıkarılmasının Yüksek Öğretim Kurulu'na teklif edildiği belirtildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada da, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında 15 akademik ve 1 idari olmak üzere 16 kişinin daha açığa alındığı belirtildi. Açıklamada, “FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında yapılan incelemeler ve elde edilen deliller ışığında Selçuk Üniversitesi bünyesinde çeşitli birimlerde görev yapan 15 akademik ve 1 idari olmak üzere 16 kişi daha açığa alınmıştır. Böylelikle Üniversitemiz bünyesinde açığa alınan toplam akademik ve idari personel sayısı 279‘a ulaşmıştır” denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder