17 Eylül 2016 Cumartesi

KYK 2. yedek yurt sonuçları için tıklayınız!

KYK 2. yedek yurt yerleştirme sonuçları belli oldu. KYK tarafından yapılan yedek yerleştirme 2. dönemi bugün 17 Eylül'de açıklandı. KYK yurt sonuçlarını sayfamızdan sorgulayabilirsiniz. İşte KYK yurt sonuçları sorgulama sayfası ve KYK yurt başvurularında istenen belgeler


KYK yurt sonuçları belli oldu. KYK tarafından bu sene ilk defa uygulanan uygulama ile yurtlara yedek yerleştirme 3 dönemde 9 Eylül, 17 Eylül ve 22 Eylül’de yapılması kararlaştırıldı. Bugün 17 Eylül Cumartesi günü KYK 2. yedek yurt sonuçları belli oldu. Haberimizdeki linke tıklayarak açılan sayfadan TC kimlik numarası, cilt no, aile sıra no, sıra no kısımlarını doldurup güvenlik kodunu girmeniz yeterli olacaktır. İşte KYK 2. yedek yurt sonuçları sorgulama sayfası…

KYK YEDEK YERLEŞTİRME SONUÇLARI

KYK, bu sene yapacağı yurt yerleştirmelerinde bir ilki gerçekleştirerek yedek yerleştirme tarihlerini önceden açıkladı. 3 dönem olarak açıklanan yedek yerleştirme sonuçları sırasıyla 9, 17 ve 22 Eylül olarak belirlendi. 9 Eylül’de açıklanan 1. yedek yurt yerleştirme sonuçlarından sonra bugün 17 Eylül Cumartesi 2. yedek listeyi de açıkladı. Son olarak 22 Eylül’de 3. yedek yurt yerleştirme sonuçları açıklanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde KYK, asıl yurt yerleştirme sonuçlarını 2 Eylül’de açıkladı. Yurt başvurusu yapan 383 bin 538 öğrenciden 162 bin 599 öğrenci KYK yurtlarına yerleştirilirken kalan 202 bin 121 öğrenci ise yedek sırasında 3 dönem halinde yerleştirilmesi sağlanacak. Yedek yerleştirilmeler, KYK tarafından açıklamalar doğrultusunda 22 Eylül’den belirli aralıklarla devam edilecek.

KYK YURT KAYITTA İSTENEN BELGELER

1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)
2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)
4. Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/ dekontu
5. 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Aile İzin Onay Belgesi
6. Aynı öğretim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi, kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ibraz edilecektir.
7. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder