29 Eylül 2016 Perşembe

2017 AÖF kayıt yenileme işlemleri

2016-2017 AÖF kayıt yenileme işlemleri 26 Eylül'de başladı, Açıköğretim kendi sitesinden duyurdu. AÖF kayıt işlemleri nasıl yapılır sorusuna kurum kendi İnternet adresinden cevap verdi. Ücret ödemeden önce ders işlemleri nasıl incelenir? Öğrenci kaç krediye sahiptir? Harçlar hangi bankaya yatırılır? Kitaplar nereden alınmaktadır? Kurum yenileme tarihinin son gününü açıkladı.


Açıköğretim Fakultesi dün kayıt yenileme işlemlerine start verdi. AÖF yenileme işlemleri iki gün önce başlayarak öğrencilerin dikkatine sunuldu. Türkiye'de Açıköğretim Fakultesi okuyan bir buçuk milyon öğrenci kayıtlarını yenilemek için Açıköğretim sitesine girdi ve fakulte istenen şartları ve gerekli bilgileri fakultede okuyan öğrenciler için paylaştı. İşletme ve İktisat Fakultelerinde okuyan öğrenciler yenileme işlemlerine tâbi tutulacaktır. Ders ekleme ve ders silme ve ücret ödendikten sonra işlemler sona erecektir.

Kayıt işlemleri tarihini Açıköğretim Fakultesi belirledi. Başlama tarihi 26 Eylül 2016 Pazartesi, Son tarih: 7 Ekim 2016 Cuma. Mazeretli kayıt yenileme işlemlerinde ise son tarih 07 Ekim 2016 Cuma günü olarak belirlendi.

Açıköğretim kendi sitesinden Güz dönemi tarihllerini paylaştı


Açıköğretim'in kayıt konusunda nelere dikkat edileceğine dair içerikler konu başlıkları altında aşağıda yer almaktadır.

- Öğrencinin sorumlu olduğu dersler üzerinden kayıt yaptırırken, alacağı derslerin içeriklerine muhakkak bakması gerekir.

- Ücretler ödendikten sonra derslerin silinmesi söz konusu değildir. Dersleri alan öğrenciler ödemeyi yaptıktan sonra o derslerden Fakulte tarafından sorumlu olarak görülür.

- Tekrardan aldığı dersler haricinde öğrenci 45 AKTS krediyi geçmeksizin ders ekleme hakkına sahipti.

- AÖF Mazeret kayıt yenileme durumunda son tarih 7 Ekim olarak belirlenmiştir.

- Öğrenciler ödemeyi Vakıfbank şube ve atm'lerinden yapabilirler.

- En önemli ödeme işlemi olarak şu söylenebilir: Kayıt tarihinin son gününde kredi kartı ile ödeme kesinlikle yapılmayacaktır. Yapılırsa işlem görmeyecektir. Bunun sebebi: provizyon işlemleri. Ödeme son tarihi şubelerden mesai bitime kadar, ATM'lerden ise 23:30'a kadardır.

- Kayıt tarihleri içerisinde ödeme gerçekleşmezse, kayıt hakkını kaybeder, dersleri alamaz.

Kayıt başvurusu yapmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz
Kayıt işlemlerinden sonra büronun istedikleri

İşlemler bittikten sonra bankadan aldığınız dekontu size en yakın AÖF bürosuna giderek dekontu teslim etmeniz gerek. Dekontun yanında Vesikalık fotoğraf, askerlik durum belgesi, öğrenim belgesini de büroya teslim etmeniz gerek.

2016-2017 AÇIKÖĞRETİM ÜCRETLERİ

Kurum bu seneki ücretleri açıkladı. Ücretleri görmek için TIKLAYINIZ

Öğrenciler harçlarda şikayetçi ancak kurumun uyarısı var!

Üniversiteye kazanan öğrenciler sosyal medyada fiyatların yüksek olduğuna dair yorumlarda bulundu. Harçlardaki fahiş fiyattan ötürü bir çok öğrenci, ücretlerinin düşürülmesini istedi. Açıköğretim Fakultesi'ne kayıt olacak olan öğrenciler, harçları ödemediği takdirde, dersleri alamayacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder