5 Eylül 2016 Pazartesi

TEOG 3. Nakil sonuçları | Çok az zaman kaldı

TEOG nakil sonuçlarında bugün son perde. Bugün sabah saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığı kendi sitesinden sonuçları açıklıyor. Yaz tatilini en iyi şekilde geçiren öğrenciler yeni okullarına geçiş yapmak için 19 Eylül tarihini bekliyor. TEOG nakil sonuçları MEB'in kendi sayfasından paylaşılacak. Sonuçların açıklanmasına çok az bir zaman kala TEOG sonuçlarına dair çok önemli "açık lise" notu nedir?


29 Ağustos'ta başlayıp 2 Eylül'de biten son TEOG nakil başvuruları bugün sonuçlanıyor. Bu zamana kadar istediği bir okula giremeyen veya da açıkta kalan öğrenciler, son kez TEOG nakil başvurusunda bulundu. Velilerin ve öğrencilerin heyecanla beklediği sonuçlar sabah saatlerinde MEB'in kendi sayfasından açıklanacak. Bu zamana herhangi bir liseye giremeyen öğrencilerin durumu için MEB özel bir statü hazırladı. Bu statüden sadece açık liseye kaydı olan öğrenciler yararlanabilecek.

TEOG sonuçlarını görmek için  TIKLAYINIZ

Süreç nasıl gerçekleşti?

TEOG'da sınav süreci bittikten sonra ilk yerleştirmelere göre 231 bin 425 öğrenci istediği okullara girebildi. Yerleştirmeden sonra MEB TEOG nakil işlemlerini başlattı.

15 Ağustos'ta okulların durumuna göre boş kontenjan listesi açıklandı. Bu tarihten sonra 
MEB'in takvimine göre

15-19 Ağustos: 1. Nakil Dönemi
19 Ağustos: 1. Nakil Sonuçları
22-26 Ağustos: 2. Nakil Dönemi
26 Ağustos: 2. Nakil sonuçları
29 Ağustos-2 Eylül: 3. Nakil Dönemi
5 Eylül: 3. Nakil sonuçları

Açık lise durumu?

TEOG nakil başvurularında herhangi bir okula nakli olmayan ve açık liseye kaydolan öğrenciler için son başvuru gerçekleşecek. Başvuru tarihi: 5-8 Eylül arası. Sonuç: 9 Eylül'de açıklanacak.
Önemli not: 5-8 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan TEOG başvurular sadece "açık lise"ye kaydı olan öğrenciler için geçerlidir. İstediği okula atamayan öğrenciler bu haktan yararlanamıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder