ÖSYM’nin yapacağı YGS sınavı ne zaman başlıyor sorusu 4 Ocak’tan bu zamana dek sorulmaya devam ediliyor. YGS sınav başvuruları ve sınav ücretleri ödendikten sonra öğrenciler sınava hazırlanmaya devam ediyor. Sınavda öğrenciler ne yapmalı sorusunun cevabı YGS haberimizin içerisinde…
Açık uçlu soruların sorulmayacağı YGS sınavı ne zaman başlayacak sorusu öğrenciler tarafından sorulmaya devam ederken, ÖSYM öğrencileri YGS sınavı üzerinden çok net bir şekilde uyarıyor: Sınav günü saat 09:45’ten sonra okul kapıları kapanıyor. Öğrenci sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceği okulda olması gerekiyor. Sorular ve cevaplarla Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı…
Sınav tarihi ve başlama saati ne zaman?
18 Ocak 2017 tarihinde başvurular bitti. Sınav tarihi 12 Mart 2017. Sınav saati 10:00. Sınav süresi 160 dakika. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kurumu öğrencilere 09:45’ten önce okul içinde olmaları gerektiğini söyledi. Zira, saat 09:45’ten sonra okul kapıları kapanacak ve öğrenci alınmayacak.
Sınav giriş yerleri ne zaman belli oluyor?
Kurumun bu durumda standart belirleme tarihleri vardır. AİS sayfasında sınav giriş yerleri gözükmektedir. Sınavdan 10 gün veya bir hafta önce açıklanmaktadır. Öğrenci sınava yurt dışında girebilir mi?Kurumun soru cevap sayfasında bu soruya cevap verilmiştir. Bu tarz bir uygulamanın olmadığı yazılmaktadır. Öğrenci sınav günü kurumun belirleyeceği okulda sınava girmelidir.
Sınav zamanında öğrencinin yanında ne olması gerekir?
Kurum bu konuda çok hassas davranıyor. Zira öğrencinin yerine başka giren insanları engellemek adına kurallar belirledi. Bu kurallara göre: Öğrencinin yanında T.C. vatandaş kimliği olması gerekiyor. O kimlikte T.C numarası olması zorunludur. Kimliğin yanında sınav giriş belgesi bulunması gerekiyor.
Nüfus cüzdanı kaybolursa öğrenci sınava girebilecek mi?
Kurum “güvenlik tedbirleri” doğrultusunda hareket ettiğinden ötürü, öğrenci sınava giremeyecektir.
Sınav zamanında öğrencinin yanında ne olmaması gerekir?
Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi sınava girilmesi kurum tarafından yasaklanmıştır. Öğrenci yanına kalem, silgi gibi normal sınav ihtiyaçlarını da getirmemesi gerekmektedir. Kurum kalem, silgi ve kalem tıraşı kendisi vermektedir.
Sınıfa içecek sokulabilir mi?
Yalnız bir şartla evet. O şart ise: Su haricinde hiçbir içecek sınıfta yer almayacaktır. Su kabı ise şeffaf plastik ve üzerinde bir yazı olmaması gerekmektedir.
Öğrencinin sınav zamanı yapması gerekenler nelerdir?
Saate ölçülü bakın: Sınav başladı öğrenci soruları çözüyor. Her 10 dakikada bir öğrenci saate bakarsa, konsantrasyonu bozulacaktır. 160 dakikalık sınavda her 45 dakikada bir bakması öğrenci için yeterli bir süre olacaktır. Bu durumda öğrenci hem stres yaşamayacak hem de süreci iyi bir şekilde değerlendirebilecek.
Soruyu okumadan soruya geçmeyin: Özellikle sözel sorularında (Türkçe, Tarih, Coğrafya) öğrencinin ilk yapması gereken paragraftan önce soruyu okuması… Soru okunduktan sonra istenilen bilgi o paragrafın içerisinde olduğundan ötürü şıklarda daha hızlı olacaktır.
Öncüllü sorularda ilk okunması gerekenler, maddelerdir: Tarih ve coğrafya konularında öncüllü sorular sorulmaktadır. O tarz sorularda sorunun kendisi değil, soruda geçen maddeler okunmalıdır. Maddeler birbirlerine çok yakın olduğundan ötürü ikili şık arasında kalacak olan öğrenci için maddeler ve soru arasındaki bağlantıyı iyi bir şekilde kurmalıdır.
Heyecan, bildiklerinizi unutturur: Öğrenci bir yıl boyunca sınava en iyi şekilde hazırlandığı halde heyecan ve stresten ötürü bildikleri bilgileri “bir anlığına” unutur. Öğrenci heyecan yapmaması gerekmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder