27 Ocak 2017 Cuma

Aday öğrenciler dikkat! Sömestr tatilinde neler yapmalısınız?

Öğrenciler için 15 günlük Sömestr tatili başladı. Peki tatilde neler yapılmalı? Özellikle üniversiteli olma yolunda, yoğun bir şekilde çalışan aday öğrenciler için tatilde neler yapılması gerektiğine dair Türkiye’nin fenomen hocası Onur Soğuk Hoca tavsiyelerini verdi.

1- Sınav hazırlık sürecinin en kritik dönemlerinden bir tanesi 15 günlük Sömestr tatilidir. Bu tatil performansına göre yola devam edecek öğrencilerle havlu atacak öğrencileri net bir şekilde ortaya koyacaktır. Yani bu süreçte öğrencilerin ortaya koyacakları performans tamam mı? Devam mı? Sorularının da yanıtı olacaktır.
2- 15 günlük Tatile FIRSAT ya da SON ŞANS olarak bakılabilir. Fırsat, şuana kadar elinden geldiğince çalışan, mücadele eden öğrencilere yönelik denebilir. Orta ve iyi seviyedeki bu öğrenciler tatili iyi değerlendirebilirse, eksiklerini giderip netlerini yükselterek hayallerindeki üniversiteyi kazanma fırsatını yakalarlar.
3- Son şans ise ilk dönemi yeterince verimli geçiremeyen öğrenciler için ifadedir. Geç kaldım, nasıl olsa kazanamam diye kesinlikle düşünülmemeli. Bu tatil sizin içinde önemli bir fırsattır.
4- Peki tatilde nasıl çalışılmalı? İşte tavsiyeler;
5- Hepsinden önce bir programınız olmalı. Peki program nasıl hazırlanmalı?
1. Aşama: Çizgisiz bir A4 kağıdı alınır, ders ders ilk dönem neler işlendiyse dersleri başlıklandırarak, o başlıkların altına konular yazılır.
2. Aşama: Oluşturulan listeden kendinizi iyi hissettiğiniz, kendinizde hallettiklerinizi düşündüğünüz konuların üzerine çarpı atılır.
3. Aşama: Elde edilen konu sayısı 3’e bölünür, çünkü günde 3 konu idealdir. Her tarih için listemize 3 konu işlenir.
Bu sayede gün gün ne çalışacağı ortaya çıkmış olacaktır. Elde edilen ders programı mutlaka görünür bir yere koyulmalı.
6- 15 Günlük Tatil sadece ders çalışılarak geçirilmemeli, dinlenilmeden, eğlenmeden geçirilen tatil amacına ulaşmaz. Elbette bu tatilde eğlenilmeli, iyi bir zaman yönetimiyle her şeye vakit vardır. İyi bir zaman yönetimi için önemli olan konuların başında erken kalkmak geliyor. Gün 3 seansa bölünür, sabah, öğle, akşam şeklinde bu sayede oluşturulan ders programına yönelip çalışmalarda daha sistematik bir şekilde ilerler.
7- Tatil sürecinde bir roman bitirilebilir. Romanlar sizi başka dünyalara götürür, rahatlatır.
8- Ders çalışırken mutlaka defterlerinize hocalarınızın tutturmuş olduğu notlar yanınızda bulunsun ve en önemli konulardan bir tanesi olan cep telefonlarınızı ders çalışırken yanınızda bulundurmayın.
9- Konu eksiği fazla olmayan öğrenciler evde kendilerine deneme uygulayabilirler. Konu eksiği olanlar, her gün deneme çözme hatasına düşmesin. Bunun nedeni; denemeler zaman alır, bu noktada önceliğimiz eksikler olmalı. Anca bu öğrencilerimizde programları dahilinde 3-4 deneme yapabilirler kendilerine.
‘’Siz yeter ki çalışın ve iyi insan olun.’’ (cnntürk)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder