13 Ocak 2017 Cuma

MEB, 2017 Şubat öğretmen atamaları ne zaman olacak?

Öğretmen adayları MEB'in 2017 Şubat öğretmen atamalarını ne zaman yapacağını merak ediyor. Yaz döneminde atamaların Şubat'ta yapılacağının açıklanmasının ardından 2017'ye büyük bir umutla giren öğretmen adayları akıllarına takılan soru işaretlerine yanıt bulmaya çalışıyor. Peki, 2017 Şubat öğretmen atamaları ne zaman olacak. belli oldu mu?

Yaz döneminde öğretmen atamalarının Şubat'ta yapılacağının açıklanmasının ardından öğretmen adayları gözlerini Milli Eğitim Bakanlığı'na dikti. 2017 Şubat öğretmen atamaları konusunda belirsizliklerin devam etmesi nedeniyle adaylar açıklama bekliyor. Geçen yılın Ağustos ayında yapılması beklenen atamalar gerçekleşmemişti. Öğretmen adayları büyük hayal kırıklığı yaşasa da, atamaların Şubat'ta yapılacağının açıklanması adayları oldukça sevindirmişti. Atamaların Şubat'ta olacağı kesinleşse de, adaylar Şubat öğretmen atamaları için ne kadar alım yapılacağı, hangi branşa ne kadar kontenjan ayrılacağını merak ediyor. Öğretmen atamaları konusunda kesinleşen detaylar bugünlerde ortaya çıkıyor. İlk olarak 2017 Şubat'ta atama yapılacağı konusu kesin. Öte yandan kaç kişinin istihdam edileceği sorusuna yanıtı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verdi.
ÖĞRETMEN ATAMALARI KESİNLEŞTİ
Öğretmen atamalarının 2017 Şubat'ta yapılması kesinleşti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal'a öğretmen atamaları konusunda bir soru önergesi verdi ve atamaların ne zaman yapılacağına dair yanıt aldı. CHP Milletvekili Özdemir kendi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal'ın Şubat ayında öğretmen atamalarına ilişkin soruma yanıtı: Olacak. Kadro ve alanlarla ilgili çalışma yapılıyor." ifadelerini paylaştı.
MİLLİ EĞİTİM BAKANI: "İHTİYAÇ 67 BİN ÖĞRETMEN"
Geçtiğimiz aylarda öğretmen atamaları konusunda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz açıklamasında, "Bizim şu anda yaklaşık 67 bin öğretmen açığımız var. Dolayısıyla da bir arkadaşım '100 bin öğretmen atanması gerekir' derken ihtiyacı dikkate alması lazım. Bazı illerimizdeki öğretmen sayısı halihazırda ihtiyacımızın da üzerindedir. Niçin böyle oluyor? Kimisi sağlık nedeniyle, kimisi mazeret ataması nedeniyle, eş tayini gerekçesiyle -ihtiyacımız olmadığı halde- bazı öğretmenleri bazı illere atamak durumunda kaldık. Dolayısıyla da atanamayan öğretmenler sorunu var. Ama, ihtiyacın 67 bin olduğu yerde 100 öğretmenin atamasını bekliyoruz, 400 bin kişi bekliyor." ifadelerini kullandı.
ATAMALAR ARTIK ŞUBAT'TA YAPILACAK
Öğretmen atamaları konusunda yeni bir uygulamaya geçtiklerini ifade eden Yılmaz, bundan sonra atama işlemlerinin Temmuz'da değil Şubat ayında yapılacağını belirtti. Yılmaz, "Biz bu ağustosta bir atama yapmıyoruz. Biz yeni bir uygulama başlattık, ağustosta atadığımız 30 bine yakın öğretmeni, şubatta atadığımız 30 bin öğretmeni bir uyum sürecinden, bir adaptasyon sürecinden geçiriyoruz ve eylülde yeni eğitim yılıyla birlikte hepsini okullarında görevlendireceğiz. Bundan sonraki öğretmen alımını da şubatta ihtiyaçlarımızı dikkate alarak yapacağız" dedi.
BAKAN MÜEZZİNOĞLU MÜJDELEDİ
2017 yılında kamuya 60 bin alım yapılacağının açıklanması iş ve atama bekleyenleri umutlandırdı. Öğretmen adayları 2017 Şubat öğretmen atamasında kaç kişinin kadroya alınacağını merak ediyor. Bu konuda beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. Katıldığı bir programda 60 bin memur alımı konusuna değinen Müezzinoğlu, bu sayının kurumlara dağılımının nasıl olacağını açıkladı.
Alımların çoğunun Emniyet Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılacağını belirten Bakan Müezzinoğlu en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılacağını söyledi. Daha önce 10 bin sağlık personeli alımı yapılacağını belirtmesinden yola çıkarak 2017 Şubat öğretmen ataması ile tahminen 30 bin civarında öğretmen ataması yapılabileceğini söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder