6 Ocak 2017 Cuma

E-Okul vbs: Sınav sonuçları | EBA takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır?

E-Okul vbs sisteminde öğrenciler ve veliler okuldaki sınav sonuçlarını görebilirler. Okullarda TEOG gibi ortak sınav olmadığından ötürü, birçok okul farklı zamanlarda sınav ve sonuçları yayınladığından ötürü, ailelerin en çok aradığı bu kelime üzerinden not bilgileri ve devamsızlık öğrenilebiliyor. TEOG sınav sonuçlarının da öğrenildiği sistemde takdir teşekkür hesaplama olmasa da MEB, EBA sitesinden bu hesaplamayı yapmaya uygun bir belge sunabiliyor.

Karne notlarından hemen önce sınav sonuçları E-Okul vbs internet sayfasında gözükürken, karne gününe 14 gün kaldı. Öğrenciler ve veliler sonuçları sistemden öğrenebiliyor. Takdir teşekkür hesaplama Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı internet sayfasında olmasa da EBA'da mevcut. Ayrıca mobil üzerinden de giriş yapılabilmektedir.
Dokuz yıldır faaliyetini sürdüren e-okul veli, öğretmen, öğrenci arasındaki ilişkiyi teknolojik açıdan en iyi yere getirmeye çalışıyor. 2007 yılından önceki süreçlerde, koodirnasyon eksikliği yüzünden birçok öğrenci tam olarak kendini yetiştirememiştir. Öğretmen ve veli arasındaki kopukluğun en büyük bedelini öğrenciler yaşamıştır. Her ne kadar veli toplantıları gerçekleşse de, bu toplantılar birebir değil, genel olarak gerçekleşmiştir. Bu da öğrencinin gerek ders başarısını gerek ahlaki durumunu oldukça etkilemiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sistemi sayesinde daha profesyonel, daha modern ve en önemlisi öğrencinin üzerinden daha iyi bir eğitim sağlanmıştır. 2007 yılında açılan  site, ilk başlarda sadece öğrencinin sınav notalarına göre sistemini kurarken, ilerleyen yıllarda büyük bir yol katetmiştir. Bu da veli açısından oldukça önem taşımaktadır. Evladını en iyi şekilde takip edebilmekte ve ona göre tedbir sağlayabilmektedir. Sistemin üç farklı girişi bulunmaktadır. 
Karne notu hesaplama belge üzerinden yapılmaktadır. Uygulamalı bir program değildir.
Öğretmen/idari giriş, öğrenci girişi, veli bilgilendirme sistemi girişi. Öğretmenler ve idareciler, öğrencilerin notlarını, davranışlarını, başarı grafiğini kendi sistemi üzerinden girebilmektedir. Öğrenci girişi ise okuldaki sınav notlarını, başarısını veya başarısızlığını öğrenci sistemi içerisinde görebilir. Veli, ise bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencinin görmediği, öğretmenin öğrenciyle alakalı düşüncelerini bu sistem üzerinden görebilmektedir. Veli ve öğrenci TC Kimlik üzerinden sistemi kaydedebilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bu sistemin daha çok yararlı olabilmesi içinde dünya üzerindeki eğitim sistemi üzerinden hareket etmektedir. Yetkililer, öğrencilerin başarısının daha iyi olabilmesi için teknolojinin tüm imkanlarından yararlanmaktadır. Avrupa’daki ve Amerika’daki sistemler incelenmektedir ve bu inceleme üzerinden Türkiye’deki sistemi daha iyi bir şekilde entegre edebilmektedir. MEB, e-okul sistemini 2016-2017 yıllarında görsel olarak değiştirmiştir ve görsellik açısından daha rahat ve daha hızlı sonuçlar almayı bekliyor. İlerleyen zamanlarda bu sistemin daha çok gelişmesi beklenilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder