24 Kasım 2016 Perşembe

2016 KPSS Önlisans | Tercih kılavuzu (sağlık) yayımlandı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi 10 gün önce kendi sitesinden KPSS Önlisans tercih kılavuzunu yayımladı. Sınava giren yüzbinlerce insan tercih kılavuzu üzerinden kadrolara başvuru yapabilecek. Kılavuzda dikkat çeken "sağlık sektörü" olurken, sağlık teknikeri ünvanı en çok aranan nitelik. Başvuru yaparken "nitelik kodlar"a dikkat edilmesi gerekiyor. Haber içeriğimiz soru cevap formatı üzerine yazılmıştır.


2016 KPSS önlisans tercih kılavuzu ÖSYM'nin AİS sayfasında yayınlandı. Sonuçların açıklandıktan hemen sonra kurum, tercih kılavuzunu yayımladı. Nelere dikkat etmek gerekiyor? Kurum başvuruları ne zaman başlatacak? Nitelik kodlarında dikkat edilmesi gereken husus nedir? Kamu Personeli Seçme Sınavı alanında puan şartı aranıyor mu?

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAKTIR?

Başvurular olarak net bir tarih yok. Ortaöğretim sınavının ardından sonuçlar yayınlandıktan sonra personel alımı başvuruları başlayabilir. Başvurular Bakanlıklar üzerinden yapılacaktır.

EN ÇOK HANGİ ALANA BAŞVURU ALINMAKTADIR?

Önlisans kılavuzundaki listeye bakıldığında en çok alınacak bölüm “Sağlık Teknikeri” olarak görülmektedir. Tablo 2A ve Tablo 2B dikkatlice incelendiğinde unvan olarak Sağlık Teknikeri gözükmektedir. Diğer unvanlara dair alımlar Bakanlıklardan gelecek alımlara göre şekillendirilecektir.

ÖNLİSANS MEZUNLARI İÇİN NİTELİK KODLARI

Personel alımında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin belirlediği “nitelik kodları” kılavuzun içinde yer almaktadır. Hangi bölümden mezun olan aday hangi koda göre başvuru yapabilecektir? Aşağıdaki ÖSYM haber linkinde gözükmektedir.


PUAN ŞARTI VAR MI?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın hazırladığı sisteme göre puan şartı bulunmaktadır. Sınava giren aday istenen bölümlere başvuru yapabilmek için en az “70 puan” alma şartı konulmuştur. 70 puandan aşağı alınan puanlar geçersiz sayılacaktır.

Not: Puan şartı Bakanlıklar tarafından belirlenmektedir. Standart puan limiti 70’tir. 70 puandan aşağı veya yukarı istenen puan şartı Bakanlıklar tarafından belirlenmektedir.

ÖNLİSANS MEZUNLARI HANGİ TABLOLARA GÖRE BAŞVURU YAPABİLECEK?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin hazırladığı kılavuza göre Tablo 2A ve Tablo 2B üzerinden başvuru yapma hakkına sahip olacaklardır.

TABLO 2A

2A tablosunda Kurum kodu, SB kodu, kurum adı, unvan, branş, il, teşkilat, sınıf ve aranan nitelikler bulunmaktadır. Başvuru yapacak olan aday “aranan niteliklere” çok dikkatli bakması gerekmektedir.


TABLO 2B

2A’daki aynı maddeler Tablo 2B içinde geçerlidir. Aranan nitelikler bu tabloda da geçmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder