17 Kasım 2016 Perşembe

Taahhütname onayı E-Devlet sitesinde nasıl yapılır? | KYK burs sonuçları

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sosyal medyadan dün KYK burs sonuçlarının açıklandığını söylemişti. Bir ayı aşkın zamanda öğrencilerin beklediği sonuçlar dün açıklandı. Burs ve kredi kazanan öğrenciler E-Devlet üzerinden taahhütname onayı yapmaları gerekiyor. Onayı yapmayan öğrencileri burs ve krediden yararlanamayacaklar.


Dün akşam üstü KYK kredi ve burs sonuçları açıklandı. Merakla beklenilen sonuçlardan sonra öğrenciler taahhütname onayı yaptırmaları gerekiyor. Taahhütname Onayı E-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Onayı hem öğrenci yapabilir hem de öğrencinin velisi. Onay yapabilmek için E-Devlet şifreniz olması gerekmektedir.

Taahhütname onayı nasıl yapılır? Kurum şunu diyor: Sonuç ekranında tahsis edilen burs/kredi imkânından faydalanmak için e-devlet üzerinden taahhütname onayı yapılması zorunludur. Eğer öğrenci taahhütname onayını yapmazsa ne olacak? Kurum uyarıyor: Taahhütname onayı yapmayan öğrenci sisteme dahil olmayacağından ertesi yıl yeniden burs/kredi için başvurabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder