20 Kasım 2016 Pazar

ÖSYM 2016 KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman yayınlanacak?

2016 KPSS Ortaöğretim sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman yayınlanacak sorusunu sınava giren 3.5 milyon aday sormaya başladı. Önlisans sonuçlarının geç açıklanmasından ötürü sınava giren adaylar, sınav sonuçlarının geç açıklanmasından dolayı endişeli. Sınavın hemen ardından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi KPSS sorularını yayımladı.


20 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşen KPSS Ortaöğretim sınavına 3.5 milyon kişi girdi. ÖSYM’nin bu zamana yaptığı sınavlar içinde rekor katılım olarak görülmektedir. Sınava girenler soruların bazılarının zor, bazılarının kolay olduğunu dile getirirken, “apartman” soruları sosyal medyada bir anda gündeme oturdu. Birçok insan apartman sorusu “çizerek” cevaplarken, bazıları soruları cevapsız olarak bıraktı.

15 Temmuz Darbe Girişimi KPSS’ye damgasını vurdu

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi sorusu, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda en dikkat çeken sorulardan bir tanesiydi. Darbeyi önleyen en önemli isimlerden Şehit Ömer Halisdemir üzerine kurum bir soru hazırladı: "Hangi üniversitenin ismi Ömer Halisdemir olarak değiştirildi? Birçok insan sorunun cevabını “Niğde” olarak cevap verdi. Darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğde Üniversitesi’nin yeni adını “Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi” olarak değiştirdiklerini açıklamıştı.

Sonuçlar ne zaman yayınlanacak?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin yaptığı sınav sonrası sonuçlar ne zaman açıklanacak sorusu gündemde yerini alırken, kurumun sınav takvimine bakıldığında sonuçlar 15-22 gün için açıklandığı gözükmektedir. Gün sayısı sınava giren kişi sayısı ile orantılı olduğundan ötürü sonuçların açıklanması 22 günü geçebilir.

Standart olarak sonuçların açıklanma tarihi olasılık olarak: 5 Aralık 2016 ile 12 Aralık 2016 olarak gözükmekte. 3.5 milyon kişinin girdiği sınavı baz alırsak, sonuçların geç açıklanma durumu söz konusu.

Önemli bilgi: Sorular ve cevaplar çoğaltılamaz, kurumun sitesi haricinde başka bir yerde yayınlanamaz. Sonuçlar ise sınava girenlerin adresine gönderilmeyecektir. Sonuçlar, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin sitesinde yayımlanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder