2 Kasım 2016 Çarşamba

YDUS 2016 başvuru dönemi başladı ve başvuru kılavuzu çıktı!

ÖSYM yaptığı açıklama ile YDUS yani Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2016 için başvuru döneminin başladığını açıkladı. Peki YDUS başvurusu nasıl yapılır?


2016 YDUS yani Tıpta Yan Dal Uzmanlıık Eğitimi Giriş sınavı için ÖSYM’den önemli bir açıklama geldi. ÖSYM, 2016 YDUS için başvuru döneminin başladığını açıkladı ve başvuru kılavuzunu paylaştı. ÖSYM’nin verdiği bilgilere göre YDUS başvuruları 1-10 Kasım tarihleri arasında alınacak. Sınavın kendisi ise 17 Aralık tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek.

YDUS başvuruları ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden açılacak. Aşağıdaki bağlantıdan AİS’e direkt erişebilir ve açılan sayfada 2016 YDUS bölümüne T.C. kimlik numaranı ve ÖSYM şifrenizle giriş yaparak başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca ÖSYM YDUS başvuru kılavuzunu da yayımladı.


YDUS 2016 BAŞVURU ÜCRETLERİ

ÖSYM’nin YDUS başvuru kılavuzuna göre sınav ücreti 220 TL. Sınav ücreti ödeme işlemleri 11 Kasım 2016 tarihinde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59'da sona erecektir.

Sınav ücretinin yatırılacağı bankalar: Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret, yatırılmaz.).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder