25 Kasım 2016 Cuma

TEV yurtdışı bursları başlıyor

Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından 1969 yılından bu yana üst düzey yönetici ve mesleğinde uzman kişilerin yetişmesi için sağlanan yurtdışı burslarının 2017-2018 başvuru dönemi başladı.


Bu yıl 77 öğrencinin yararlanmaya başlayacağı yurt dışı bursları, Amerika'dan Avrupa'ya ve Uzakdoğu'ya kadar geniş bir coğrafyada eğitim yolculuğuna çıkacak genç liderleri destekliyor. TEV'in üst düzey yönetici, tıp doktoru, bilim adamı ve sanatçı gibi Türkiye'nin geleceğine yön verecek değerleri yetiştirmek üzere başarılı gençlere sağladığı yurtdışında yüksek lisans, doktora tıp alanında ise araştırma ve üst ihtisas eğitim programından bu yıl toplamda 77 öğrenci faydalanacak.

Adaylarda Aranılan Nitelikler: T.C. vatandaşı olmak ve 30 yaşından büyük olmamak. Belirtilen dallarda T.C sınırları içinde öğretim yapan fakültelerin son sınıfında öğrenim görmek veya mezun olmak. Yükseköğrenim süresince 4 üzerinden en az 3 genel not ortalamasına sahip olmak. Öğrenim göreceği ülkenin dilini master öğrenimini sürdürebilecek düzeyde bilmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder