24 Aralık 2014 Çarşamba

Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ehliyet sınavının ardından sürücü adayları sınav sonuçlarınının açıklanmasını bekliyorlar. Sınav soruları internet ortamında cevaplarıyla yayınlanmaya başladı. Peki Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 13 Aralık 2014 ehliyet sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak? Sürücü adayları sınav sonuçlarına nasıl ulaşacak?



Ehliyet sınavı sonuçları için heyecan dorukta. 13 Aralık'ta gerçekleştirilen ehliyet sınavı soru ve cevapları internet ortamında yayınlandı! Zorlu bir sınav aşamasından geçen sürücü adayları aşağıdaki linkten soruları ve cevapları edinebilirler:

13 ARALIK EHLİYET SINAVI SORU VE CEVAPLARI 

MEB tarafından yapılan motorlu taşıtlar sürücü belgesi (MTSAS) ehliyet yazılı sınavı ve direksiyon sınavları geçtiğimiz günlerde ilan edildi. Milli eğitim Bakanlığı tarafından 2014 yılında yapılacak olan son sınav 13 Aralık 2014 cumartesi günü gerçekleştirildi. Sürücü adaylarının ehliyetlerini edinebilmek için geçmek zorunda oldukları bu sınavın sonuçları yılbaşından hemen önce açıklanmış olacak. Yani 13 Aralık'ta sınava giren adayların 29 Aralık tarihine kadar sınav sonuçlarını edinebilecekleri düşünülüyor.

29 MAYIS'A DİKKAT

Bununla birlikte Türkiye Sürücü Kursları ve eğitimcileri Konfederasyonu (TUSEKON) Genel Başkanı İsmail Yılmaz, sürücü sertifikalarının yenilenme süresiyle ilgili açıklamada bulundu. Yılmaz, sürücü kurslarına giderek sertifika almaya hak kazanan ancak bunu sürücü belgesine dönüştürmeyenler için tanınan 2 yıllık sürenin 29 Mayıs’ta sona erdiğini belirtti.

Ehliyet sınavı artık yılda 6 kez yapılacak 

Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavlarında değişiklik yaptı. 2015 yılı için hazırladığı 'Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı e-Kılavuzu'na göre, yılda 9 kez yapılan ehliyet sınavı sayısı 6'ya indirildi. 2015 yılının ilk ehliyet sınavı 10 Ocak 2015 Cumartesi günü yapılırken, yılın son sınavı ise 12 Aralık 2015 Cumartesi gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü '2015 Yılı Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı Kılavuzu' hazırladı. Sınav uygulamasıyla ilgili işlemler için Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne, başvuruyla ilgili işlemler ise bakanlık Bilgi İşlem Grup Başkanlığı'na yapılacak. Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursu (MTSK) Modülü ile ilgili işlemleriyle Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimleri Grup Başkanlığı ilgilenecek.

2014 yılında yılda 9 kez yapılan motorlu taşıt sürücü kursiyerleri sınav sayısı bu yıl 6'ya indirildi. Kursiyer, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahip. Teorik derslerin sınavlarında başarılı olup direksiyon eğitimi dersi sınavlarında dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler, istemesi hâlinde aynı kursta ilan edilen direksiyon eğitimi dersinin ücretini ödemek ve sertifika sınıfında belirtilen sayıda direksiyon eğitimi dersi almak kaydıyla dört dönem daha sınava girebilecek. Teorik derslerin sınavından dört dönem sonunda, direksiyon eğitimi dersi sınavında ise ikinci dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler, kayıt işlemlerini tamamlamak ve ücretlerini ödemek suretiyle kurslara yeniden kayıt yaptırabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder