5 Aralık 2014 Cuma

Eğitime iki yıl hafızlık molası

Milli Eğitim Şûrası'nda dördüncü sınıfı bitiren öğrencilere hafızlık eğitimi için iki yıl okula ara verme hakkı tanındı. Hafızlık eğtimi alan öğrenciler sadece sınavlara girecek.

Bu yıl 19'ncusu düzenlenen Milli Eğitim Şurası’nın üçüncü gününde karma eğitimin kaldırılması tartışmalarına nokta konuldu. Taraf gazetesinin haberine göre toplantılarda karma eğitimin kaldırılmasına yönelik teklif, komisyon başkanı tarafından gündem dışı olduğu gerekçesiyle reddedildi. Şura’nın ilk günü kabul edilen okul öncesi eğitimde kız ve erkek okullarının ayrılması önergesi de komisyon raporundan çıkarıldı. Buna göre son gün yapılacak genel kurul toplantısında karma eğitimin kaldırılması gündeme gelmeyecek. Ancak bununla birlikte aynı komisyon başka ilginç bir önergeyi ise kabul ederek genel kurula gönderdi.

İLKOKUL SONRASI MOLA

Buna göre artık ilkokulu bitiren çocuk hafızlık eğitimi alabilmek için bir yıl yerine örgün eğitime iki yıl ara verebilecek. Hafızlık eğitimi alan öğrencinin bu iki yıl devam zorunluluğu olmayacak. Öğrenci sadece sınavlara girerek eğitimine devam edecek.
Şura’nın üçüncü gününde ayrıca pek çok konu daha görüşüldü. Burada oylanarak kabul edilen önergeler Şura’nın son gününde Genel Kurul’un gündemine gelecek. Genel Kurul’da kabul edilen öneriler Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4 yıl boyunca uyacağı yol haritasını oluşturacak.

NELER KABUL EDİLDİ?

Buna göre oylanarak kabul edilen teklifler şöyle:

» Polis ve jandarma güvenlik amacıyla okullara girebilecek.
» Okul girişlerinde dedektörle arama yapılacak, turnike konulacak.
» Okullarda özel sağlık ve güvenlik görevlileri çalıştırılabilecek.
» Öğretmenler, öğrencilere ilişkin bilgileri Emniyetten isteyebilecek.
» Öğretmenler, öğrencilere ilişkin özel sağlık bilgilerine ulaşabilecek.
» Riskli öğrenci grubuyla ilgili bilgiler toplanabilecek. Gerekli önlemler alınacak.( Riskli öğrenci grubunun kimlerden oluştuğu belirtilmiyor)
» Ulusal, bölgesel ve yerel bazda riskli gruplarla ilgili veri tabanı oluşturulacak. Böylece hangi bölgede hangi okulda kaç riskli öğrencinin bulunduğu veri tabanı üzerinden takip edilecek. Okulların muhtelif yerlerine duman sensörleri yerleştirilecek.
» Disiplin yönetmeliklerinin ilk ve ortaokul için genişletilecek.
» Ortaokul öğrencilerine “Allah, peygamber sevgisi, cennet, cehennem” konularının işlendiği Değerler Eğitimi dersi verilecek.
» Liselere Osmanlıca dersi zorunlu olacak.
» Fen Bilimleri dersinin adının “Fen Bilgisi” olarak değiştirilecek.
» Sendikal eylemler ders saati dışında yapılacak.
Şura’da reddedilen önergeler;
» Zorunlu din dersinin kaldırılması.
» Ortaokullara açık öğretim bölümleri açılması.
» Mesleki ve teknik liselerin ortaokul bölümlerinin açılması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder