21 Aralık 2014 Pazar

Okullara 101 bin etkileşimli tahta daha!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, etkileşimli tahtalardan 101 bininin okullara sevkıyatına başlandığını belirtti.



FATİH Projesi kapsamında 432 bin dersliğin etkileşimli tahta ve yazıcılarla donatılacağını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Proje kapsamında bugüne kadar 85 bin etkileşimli tahta dağıtımı gerçekleştirdik. Etkileşimli tahtalardan 101 bininin okullara sevkıyatına başlandı” dedi.

Bakan Elvan, yaptığı açıklamada, FATİH Projesi kapsamında, Bakanlık olarak bugüne kadar 85 bin etkileşimli tahta ile 3 bin 657 yazıcı ve doküman kamerayı Milli Eğitim Bakanlığına teslim ettiklerini söyledi.

Elvan, 347 bin etkileşimli tahta ve 42 bin yazıcı için ihale yapıldığını ve yüklenici firmalarla sözleşmelerin imzalandığını ifade ederek, 42 bin yazıcının alımının gerçekleştirildiğini ve okullara 16 bin yazıcının gönderildiğini belirtti.

Etkileşimli tahtalardan 101 binin de okullara sevk edilmeye başlandığını anlatan Elvan, dağıtımlara paketler halinde devam edileceğini kaydetti.

FATİH Projesinin tamamlanmasının ardından öğrencilerin bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanma yetkinliğinin artacağını vurgulayan Elvan, projenin bilişim sektörünü de olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti.

AKILLI TAHTA YERİNE ETKİLEŞİMLİ TAHTA
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TBMM Genel Kurulu´nda bakanlığının 2015 yılı bütçesi üzerinde Hükümet adına yaptığı konuşmasında  FATİH Projesi´yle ilgili internet altyapısı kablolamasında kablolanan okul sayısının 8 bine yaklaştığını belirterek, “Yeni faz ihalesi de yapıldı. Diğer kalanlar da aynı şekilde İnternet sistemine bağlanacak. FATİH Projesinde yaptığımız işlerden biri de sınıflara etkileşimli tahtalar yerleştirmek. Genellikle ´akıllı tahta´ deniyor; tahtanın akıllısı olmaz diye biz ´etkileşimli tahta´ tabirini kullanmayı öneriyoruz. 186 bin 565 dersliğimizde etkileşimli tahtalar yerleştirilmiş 2014 yılında. Daha önceden de 84 bin 921. Bunlarla bağlantılı çalışan çok fonksiyonlu yazıcılarımız 20 bin 269. Her sınıfa yapmak gerekmiyor, okulda bir tane çok fonksiyonlu yazıcı olunca bütün okulun işlevini görüyor. 2013´te 3 bin 657, 2014´te 20 bin 269″ dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder